~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 29 iulie 2016

UNEORI E INTELEPT SA FACI COMPROMISURI






















"Incolo , fratii mei, tot ce este adevarat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept , tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice fapta buna, si orice lauda , aceea sa va insufleteasca. (Filipeni 4:8)

"Iubiti-va unii pe altii cu o dragoste frateasca. In cinste, fiecare sa dea intaietate altuia. (Romani 12:10)
Compromisul nu este intotdeauna un lucreu rau. Fireste, in Scriptura exista standarde morale si etice care nu lasa loc in nici un chip compromisului, dar sensul lui este mai larg de atat. Uneori este intelept sa faci un compromis.

Fara compromisuri  diferentele de opinie nu pot fi rezolvate, asa ca negocierile duc la incetarea lor. O casnicie buna se mentine si este intarita de compromisuri.

Cand in preajma adolescenti, mamele si tatii nu le ingaduie copiilor spatiu pentru miscare, ei cauta neazul cu lumanarea. Fratii care nu ajung la un compromis se cearta. Popoarele cu ideologii diferite care refuza sa se asculte reciproc si nu fac comptomisuri in anumite aspecte, isi declara razboi.

Spunem noi oare ca este un lucru usor? Sau lipsit de riscuri?  Sau ca e ceva natural? Nu. Este mult mai usor (si mai sigur) sa ramai pe pozitia ta, sa continui sa crezi ca solutia ta e unica si ca planul tau e singurul care poate fi urmat.Totusi , singura problema ar fi sa nu devii incust la minte  si singur sau sa fii inconjurat de cativa care nu gandesc.

In timp ce urmaresti caracterul adevarat, nu uita de compromisul intelept. Ingaduie-i inimii tale permisiunea de a se relaxa! Fii tolerant cu cei ce nu gandesc ca tine, care nu se imbraca asemenea tie, nu se preocupa de aceleasi lucruri ca tine, si nu voteaza ca tine. Fii tolerant cu cei care au idei teologice diferite de ale tale,al caror stil de inchinare este diferit.

Daca esti mai in varsta fii tolerant cu cei mai tineri, iar daca esti tanar fii tolerant cu cei mai in varsta. Domnul Isus a vrut ca poporul Sau sa fie format din oameni cu o credinta simpla, modelata prin har si bazata pe adevar.  Este ceea ce a vrut Pavel sa spuna cand a scris"In cinste, fiecare sa dea
intaietate altuia".{Bob GASS}


Niciun comentariu: