~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 1 iulie 2016

AUTORUL MANTUIRII ETERNE





















" El este Acela care,in zilele vietii Sale pamantesti, aducand rugaciuni si cereri cu stigate mari si cu          lacrami catre Cel ce putea sa-L izbaveasca dela moarte, si fiind ascultat ,din pricina evlavei Lui,
      macar ca era Fiu , a invatat sa asculte prin lucrurile pe care le-a suferit.

Si dupa ce a fost facut desavarsit, s-a facut pentu toti cei ce-L asculta,urzitorul unei mantuiri vesnice.
 (Evrei 5:7-8-9)

Certitudinea si bucuria noastra depind de cunoasterea pe care o avem despre Domnul Isus.Ca sa invatam sa-L cunoastem pe El, sa credem in siguranta si plinatatea mantuirii noastre,trebuie sa traim permanent cu Hristos si dragostea sufletului nostru sa fie Dumnezeu.

Drumul acesta este greu, uimitor ,dar, pe masura ce invatam sa-l cunoastem pe Domnul Hristos, vom fi multumiti ca-L avem pe El si dragostea Lui. Daca nu avem incredere totala in Domnul Hristos,firea noastra si descurajarea pun stapanire pe noi.

Este bine sa stim ca Domnul Hristos ne intelege in totul; si trebuie sa acordam Persoanei Sale deplina valoare.El poate sa ne inteleaga in mod real, pentruca a fost Om desavarsit.Si daca El intra in toate necazurile noastre, este pentru a ne face pe noi sa intram in toate aspectele gloriei Sale.

El este Fiul lui Dumnezeu,Preot dupa randuiala lui Melhisedec, dar vrea ca orice desavarsire manifestata de El sa ne ajute sa simtim contrasul intre aceasta glorie si harul suveran care-L face sa coboare in mijlocul pacatosilor ,pentru a Se pune in locul lor.

Nu este nici o dificultate , nu se intampla nici  un lucru penibil , nici un pericol nu ne amenita pe care Domnul Isus sa nu-l fi incercat si depasit in timpul vietii Sale pamantesti.Cu cat inainta , cu atat puterea Lui era mai evidenta. Rezultatul era demostrarea continua a ascularii si a dragostei. Asa cum ni se prezinta in urmatoarele cuvinte : "Tu esti Preot pentu totdeauna dupa randuiala lui Melhisedec".

"Si, fiind facut desavarsit, a devenit pentru toti cei care asculta de El autor al mantuirii eterne."
(Evrei 5:9) { J.N.D.}

Niciun comentariu: