~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 20 iulie 2016

ETERNITATE




















"Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El,sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica." (Ioan 3:16)

Daca scurtimea timpului este o realitate aspra, cu atat mai solemna este lipsa de sfarsit a eternitatii.
Putine cuvinte in limbajul nostru sunt atat de greu de inteles ca acestea: pentru totdeauna.

Pentru a simti cat de mult iti scapa intelegerii, gandeste inapoi la timpul dinainte  de a fi fost creata lumea inapoi la perioda dinainte de a fi fost creati ingerii,inapoi la timpul cand nu era nimic altceva decat singur Dumnezeu.

Mergi inapoi mai departe, spre inceputurile fara inceput. Inapoi, inapoi! Dumnezeu intotdeauna era,El niciodata n-a incept sa fie. Apoi indreapta-ti gandul inainte,in viitor,dupa ce pamantul va fi distrus, dupa ce pacatul va fi disparut,dupa ce timpul va fi incetat.

Inainte,Inainte! Pentru totdeauna si in veci de veci! Nici un sfarsit! Niciun sfarsit!Atunci cand mintea pare ca ajunge la capatul limitelor ei stramte,adu-ti aminte ca vei trai etern.O viata fara de sfarsit!Vesnicie!

H.Van Loom, ne-a dat o ilustrare clasica, desi cu totul insufienta: "Departe, spre nord, in tara numita Svithjod se inalta o stanca. Are  o inaltime de o mie de mile si o latime de o mie de mile. O data la fiecare mie de ani o pasare vine la stanca aceasta sa-si ascuta ciocul.Atunci cand stanca va fi disparut, va fi trecut o singura zi a eternitatii".

R.Eduart a incercat s-o descrie astfel: " Pe bordul unui vapor care traverseaza oceanul,luam un degetar, il agatam de o ata, il afundam in ocean si scoatem apoi degetarul plin cu apa sarata. Aceasta ar reprezenta timpul luat din oceanul eternitatii".

Eternitate este un ocean fara tarmuri. Este timp fara sfarsit. Este clipa urmatoare pentru totdeauna prezenta.Este timpul existentei lui Dumnezeu...

Insesi cuvintele par ca gem sub povara ideii. Si nici un om nu poate pretinde ca rationeaza, daca nu tine seama de faptul coplesitor ca viata aceasta nu este decat un fir de nisip pe tarmurile fara sfarsit ale eternitatii. Intreaga viata ar trebui sa fie traita avand in vedere valorile eterne.

Se spune despre catredala din Milan ca are trei usi alaturate. Deasupra celei dintai este incrustata o coroana de trandafiri cu inscriptia:"Tot ce iti place este doar pentru o clipa ". Cea de-a treia usa este impodobita cu o cruce si cuvintele acestea:"Toate necazurile sunt numai pentru o clipa".Iar deasupra usii din mijloc este un cuvant spre amintire:"Numai ce este etern are importanta".

 Daca suntem crestin, atunci trebuie sa traim  pentru ce ramane in eternitate.Trebuie sa fim foarte familiarizati cu realitatea ei coplesitoare. Atunci, inaintand spre ea, va fi o stralucire stranie in ochii nostri si o hotarare tare in inimile noastre,pentru ca planurile noastre nu se vor sfarsi in timp.
Vom trai pentru atunci ,nu pentru acum! {Extras din CALEA,  AEVARUL SI VIATA}

Niciun comentariu: