~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 25 martie 2016

IN DRUM SPRE GOLGOTA




























" Noi rataceam cu totii ca niste oi, fiecare isi vedea de drumul lui; dar Domnul a facut sa cada asupra Lui nelegiuirea noastra a tuturor.

Cand a fost chinuit si asuprit, n-a deschis gura deloc,  ca un miel pe care-l ducila macilarie, si ca o oaie muta inaintea celor ce o tund; n-a deschis gura." (Isaia 53 :6-7)

"Si dupa ce au ras de El,  L-au desbracat de haina de purpura si L-au imbracat cu hainele Lui. Si L-au dus afara din cetate ca sa-L rastigneasca. Si-Si ducea El Insusi crucea." Era catre ora noua.cand Domnul Isus a fost dus spre Golgota.

Ostasii I-au tras de pe El haina de purpura,L-au imbracat in graba cu hainele Lui si I-au pus crucea grea pe umeri. Evanghelia scrie:"El Insusi Isi ducea crucea."El insa avea sa poarte o alta povara mai grea decat crucea

" El a purtat pacatele noastre in trupul Sau pe lemn,  pentru ca noi dupa ce am murit fata de pacate, sa traim pentru neprihanire; prin ale carui semne de lovituri ati fost vindecati."(1Petru 2:24)

Convoiul s-a pus in miscare. Dupa obiceiul de pe atunci insiruirea va fi fost aceasta: in frunte, mergea un capitan roman; dupa el, venea un crainic care striga in gura mare fapta si condamarea celui pedepsit; apoi venea Domnul Isus, ducandu-Si crucea; si dupa El, gloatele.

Se arata si astazi drumul pe care a mers Domnul Isus: "Via doloroasa", drumul dureros. Pedeapsa cu moartea se desavarsea afara de poarta cetatii" " Pentru aceea si Domnul Isus, ca sa sfinteasca poporul prin insusi sangele Sau ,a patimit afara de poarta.

Deci sa iesim afara din tabara la El, suferind bajocorirea Lui ". (Evrei 13 :12-13) Se zice ca Domnul Isus ar fi cazut de trei ori sub povara crucii, dar Biblia nu ne spune nimic despre acesta.

 Daca ne gandim insa  cat de istovit a iesit El din lupta din Getsimani, la durerea Lui in fata sinedriului si la cele ce s-au petrecut acolo, dupa aceea la noaptea de nesomn, la multele Lui chinuri si la spatele brazdat adanc- intelegem cum puterile Il vor fi parasit.

Ce ne spune Evanghelia mai departe, pare a intari acest lucru."Si pe cand Il duceau, au pus mana pe un trecator care venea de la camp, Simon din Cirena, tatal lui Alexsandru si al lui Ruf; pe acesta l-au silit sa-I duca crucea; si au pus crucea pe el, ca s-o duca dupa Isus."  { Teodor Popescu ]
                                           




Niciun comentariu: