~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 18 martie 2016

CUM PUTEM TRANSFORMA SURSELE DE IRITARE IN BINECUVANTARI?


" Nu te lasa biruit de rau, ci biruieste raul prin bine."(Romani 12:21)

"Cuvintele prietenoase sunt ca un fagur de miere, dulci pentru suflet,  si sanatoase pentru oase.(Proverbe16 :24)
In fiecare camin exista sursa de iritare. In unele sunt mai putine, in altele mai multe. Chestiunea importanta este: Cum putem transforma sursele de iritare in binecuvantari?

Firicielul de nisip daca patrunde in ochi produce iritare, infectie si poate cauza chiar pierderea vederii. Dar firicelul de nisip daca patrunde in stomacul stridiei ,produce iritare, durere, dar acolo se creaza o perla.

O de am invata cum sursele de iritare din caminul nostru produce perle, nestemate pentru vesnicii.

Iritarile vin cum nu ne asteptam .Apostolul Pavel ne spune un cuvant binecuvantat in privinta aceasta:

"Nu te lasa biruit de rau, ci biruieste raul prin bine". Si sotii,si sotiile si parintii si copii este necesar sa invete aceasta mare lectie. Ea poate fi foarte folositoare.

Dr. Luca, cand face descrierea drumului ap.Pavelspre Roma. in Fapt. (27:17) spune ca a fost apucati de o furtuna si "de teama sa nu cada peste Sirita, au lasat panzele in ios". Iar mai tarziu, in v .40 spune ca marinarii au ridicat ventrila cea mica dupa sluflarea vantului si s-au indreptat spre tarm.

Marinarii n-au oprit vantul, dar au stiut cand a fost necesar , sa coboare panzele, spre a fi feriti de naufragiu, si au stiut sa ridice ventrlia mica si sa foloseasca vantul spre a ajuge la tarm.

Si in viata de familie, cateodata se straneste furtuna. Atunci este necesar ca in graba sa fie lasate panzele in jos,iar cateodate trebuie sa folositi chiar vantul , ridicand ventrila cea mica spre a ajunge la tarm.
E necesar sa intri in scoala Duhului Sfant ca sa inveti cum poti sa biruesti rau prin bine.
 {Petru Popovici}
" Domnul sa va indrepte inimile spre dragostea lui Dumnezeu si spre rabdarea lui Hristos! (2Tesaloniceni 3:4)

Niciun comentariu: