~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 24 aprilie 2013

TESTUL ASCULTARII LUI HRISTOS



"Eu Te-am glorificat pe pamant, am sfarsit lucrarea pe care Mi-ai dat-o s-o fac.(Ioan 17:4)

In viata de pe pamant a Domnului Isus,avem o expunere desavatsita a ceea ce ar trebui sa fie omul.In El vedem trasatura perfecta a unei fapturi :ascultarea: Desi era Dumnezeu peste toate, Creatorul Atotputernic si Sustinatorul intregului univers,El n-a facut niciodata vreun pas in lipsa unei porunci divine.

Cand diavolul L-a ispitit El a actionat numai in conformitatea cu autoritatea Cuvantului divin.El n-a facut minuni pentru a Se hrani ,a venit in templul Sau doar atunci cand a fost trimis de Dumnezeu si a asteptat timpul hotarat de Dumnezeu in care sa primeasca imparatiile acestei lumi.

Ascultarea Sa a fost absoluta si neintrerupta ,de la iesle pana la cruce.Prin ea El a fost placut in ochii lui Dumnezeu.Ascultarea constituie perfectiunea fapturii.

Iata cum ar trebui sa fie omul!Avem aici  un test desavarsit pentru om;privind la noi insine in lumina acestei raze a gloriei Domnului Isus Hristos,vom vedea departarea noastra totala de singura pozitie potrivita si adevarata a fapturii.

Lumina care straluceste din caracterul si caile Domnului Isus da la iveala ,mai bine ca orice altceva ,intunericul moral al starii noastre naturale.

Noi de fel nu ascultam,ci avem vointa propie,ne implinim placerea propie,respingem autoritatea  lui Dumnezeu si nu ne lasam calauziti de Cuvantul Lui.Legea a dat la iveala vointa si dusmania inimilor noastre ,dar cine ar putea sa nu vada diferenta dintre o lege care cere ascultare si Fiul lui Dumnezeu ,ca Om ,manifestand ascultarea?

Omul ,Hristos Isus,privind din perspectiva ascultarii desavarsite ,este un test absolut prin care starea noastra naturala poate fi verificata si adusa la lumina.~C.H.Mackintosh~

2 comentarii:

Ellie spunea...

Intradevar ascultarea Domnului Isus fata de Tatal, este un expemplu pentru noi... si noi ari trebui sa invatam de la El.

Sa luam jugul asupra noastra si sa invatam de la El, caci este bland si smerit cu inima.

Iti doresc o zi frumoasa si plina dragoste fata de Domnul Isus care a fost ascultator pana la moarte!

Speranta spunea...


Ellie ,asa este:Ascultarea de Dumnezeu trebuie sa fie si pentru noi la fel ca a Domnului Isus.

Sa ne lasam calauziti de Cuvantul lui Dumnezeu;in calatoria noastra pe acest pamant.
Sa locuiasca din belsug in noi Cuvantul vietii;zi de zi sa crestem tot mai mult in ascultare fata de El!
Iti doresc o zi plina de har!