~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 21 aprilie 2013

MIELUL LUI DUMNEZEU



"Stiind ca nu cu cele pieritoare,argint sau aur,ati fost rascumparati...ci cu sangele pretios al lui Hristos,ca al unui miel fara cusur si fara pata; El a fost cunoscut dinainte, mai inainte de intemeierea lumii.(1Petru 1:18-20)

Moartea si invierea lui Hristos constituie noua baza pe care Dumnezeu Isi stabileste orice relatie cu omul cazut.De acea nu este de mirare ca Sfintele Scripturi sunt pline de imagini,de profetii si de umbre privitoare la Cel care avea sa vina.Deja inainte de intemeierea lumii,Dumnezeu Isi avea pregatit Mielul Sau .

Cand primul om ,Adam ,a pacatuit si astfel a esuat in ce priveste responsabilitatea sa fata de Dumnezeu ,aceasta a fost doar ocazia ca Dumnezeu sa-l introduca pe al doilea Om ,Omul sfaturilor Sale ,Domnul din ceruri ,in aceasta lume.

Cand Ioan Botezatorul  L-a vazut pe Isus ,a declarat :"Iata Mielul lui Dumnezeu Cel care ridica pacatul Lumii". Dumnezeu Insusi a purtat de grija in privinta Mielului, deoarece noi nu aveam nicio posibilitate sa aducem un astfel de miel .Astfel ,ceea ce sfintenia Sa a cerut ,dragostea Sa a oferit, trimitandu-L pe Fiul Sau.

Ce minunata purtare de grija manifestata in favoarea pacatosilor ruinati ,care acum adusi la Dumnezeu fiind acceptati in Cel Preaiubit!Cel care a fost pe cruce purtand pacatele noastre sta acum la dreapta Maririi pe tronul lui Dumnezeu ,ca o dovada a faptului ca Dumnezeu a fost satisfacut pe deplin de rezultate lucrarii Lui in privinta indepartarii pacatului.

Mai mult ,dreptatea lui Dumnezeu cere ca toti cei care au fost rascumparati sa fie glorificati cu Hristos ,acolo unde El este.Noi vom fi la fel ca El si cu El ,ca rod al harului Sau si ca obiecte ale placerii eterne a lui Dumnezeu.~ J.Redekop~

Niciun comentariu: