~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 2 aprilie 2013

FII PLIN DE INITIATIVA"Nu va inspaimantati ...Domnul ... merge inaintea voastra".~Deuteronom1:29-30~

Sa remarcam doua lucruri legate de luarea initiativei: Luarea initiativei inchide usa in fata fricii.Cu toti avem temeri .Intrebarea este le vom controla sau ne vom lasa controlati de ele?Norman Vincent Peale a spus :

"Actiunea este un mare restaurator si ziditor al increderii.Lipsa faptelor nu este doar rezultatul,dar si cauza fricii.Poate fapta pe care o vei face se va bucura de succes ;poate vor urma alte fapte sau actiuni. Dar orice actiune este mai buna de cat lipsa oricarei actiuni"

Pentru a avea vreo sansa sa obtinem ceea ce ne dorim,trebuie sa ne dam silintele.Nimic nu este mai descurajator sau mai secatuit decat sarcinele neindeplinite .Cu cat taraganim mai mult lucrurile, cu atat devin mai dificile .

Cea mai grea situatie este,deseori ,acumularea de lucruri usoare care ar fi trebuit facute ieri,saptamana trecuta sau luna trecuta.Modalitatea de a scapa de o sarcina dificila este -rezolvand-o!

Luarea initiativei deschide usa catre oportunitate .Oamenii care au initiativa si isi dau silintele pot avea succes sau pot esua .Dar cel care nu ia initiativa va esua garantat! Asadar ,Intreaba- L pe Dumnezeu :

"Ar trebui sa rezolv vreo problema?Ar trebui sa incep vreun proect ?Ar trebui sa imi stabilesc un scop sau sa ma zbat pentru ceva? Ar trebui sa profit de vreo oportunitate ?''

Solomon scrie : "Cine se uita dupa vant ,nu va semana ,si cine se uita dupa nori , nu va secera"(Eclesiastul 11:4).Este mai bine sa fii 80% sigur si sa incepi decat sa astepti pana esti 100% sigur,deoarece oportunitatea poate sa treaca pe langa tine.~Meditatii zilnice~


2 comentarii:

Ellie spunea...

Ce frumoasa poza!... plina de speranta si lumina... o buna amintire ca Domnul va merge inaintea noastra!

El sa ne ajute sa facem voia Lui in vietile noastre... si sa ne ia toata frica care ne impiedica sa il urmam deplin.

O zi frumoasa si plina de har!

Speranta spunea...


Ellie, multumesc pentru cuvintele tale frumoase ,si pline de har!

Speranta noastra este Dumnezeu.Caci numai prin ajutorul Lui traim in fiecare zi...

O saptamana cu har si bucurii !