~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 28 decembrie 2012

PLANIFICAREA CORECTA A TIMPULUI



"Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui si toate aceste lururi vi se vor da pe deasupra."
~ Matei 6:33~

Intr-o expunere despre planificarea timpului,un profesor a luat un vas mare de sticla si l-a umplut cu pietre si a intrebat auditoriul sau,daca vasul este plin.Toti au raspuns:"Da"-"Intre-adevar ?"a intrebat profesorul.A luat un pahar cu pietris si l-a turnat in vas peste pietre.A miscat de vas si pietrisul a alunecat in spatiile goale dintre pietre.

Iarasi a intrebat :"Este plin acum vasul?" Auditoriul a reactionat preacaut .Profesorula luat apoi o doza de nisip si a varsat-o in vas.Desigur, nisipul a umplut si cele ma mici spaii ramase goale .Din nou s-a pus intrebarea daca vasul este plin .Acum ascultatrii au raspuns n cor :"Nu"Pana la urma ,profesorul a luat o cana cu apa si a umplut vasul pana la gura.

Ce putem invata din acest experiment?Profesorul a prezentat punctul decisiv al comparatiei :daca nu asezam in vas mai intai pietrele ,acestea nu vor mai putea fi introduse ulterior.

Cine da atentie in viata sa mai intai lucrurilor marunte si neinsemnate ,nu mai are timp suficient pentru lucrurile importante .Ganditi-va deci care sunt "pietrele"din viata dumneavoastra si punete-le pe aceste mai intai in vas.

Domnul Isus Hristos ne pune in fata deciziei corecte: prioritatea trebuie sa dam imparatiei lui Dumnezeu si dreptatii Sale in viata noastra .Daca vom lucra astfel ,vom afla ca apoi ,cu ajutorul lui Dumnezeu ,vom fi adaugate si celelalte lucruri necesare in viata. ~Samanta buna~



2 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Am citit cu pl[cere. Mulţumesc de mesaj. Milă voie;te Domnul de la noi în aceste vremuri când omenirea a devenit din ce în ce mai nemiloasă...
LA MULŢI ANI, DRAGA MEA!

Speranta spunea...


Multumesc mult pentru popas,si cu bucurie in suflet te mai astept
sa vii...
LA MULTI ANI,DRAGA MEA!
"Pana aici Domnul ne-a ajutat."
Si in anul care va veni tot El ne va insoti...