~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 2 decembrie 2012

NESTAPANIRE DE SINE



"Un om iute la manie starneste certuri,dar cine este incet la manie potoleste neintelegirile.`Proverbe 15:18~

Mania este un vant rece care stinge curand candela ratiunii si a bunei judecati.Cand planurile ne sunt zadarnicite sau suntem tratati urat ,ne putem pierde cumpatul si putem deveni defensivi .Aceata ne va impinge sa facem sau sa spunem lucruri pe care le vom regreta .

Nimic bun nu poate fi realizat prin mania scapata de sub control .Izbucnirile nu fac alceva decat sa creeze noi lupte si amaraciuni.

O legenda antica spune ca Hergule a fost iritat de un animal cu o infatisare ciudata care-i statea amenitator in cale.In furia lui l-a lovit cu ciomagul .In timp ce mergea mai departe, a intanlit tot mereu aceeas creatura de mai multe ori,si de fiecare data era tot mai mare si mai fioroasa decat inainte.

In sfarsit ,un "mesager ceresc "a aparut si l-a avertizat pe Hercule sa se opreasca din atacurile sale manioase ,spunand:"Mostru este Vrajba ,si tu o starnesti. Las-o in pace ,si ea se va reduce si va inceta sa te deranjeze".

Mania pacatoasa poate repede sa duca la situatii care sa nu mai poata fi stapanite .Scriitorul Proverbelor ne avertizeaza  sa ne tinem mania sub control si sa evitam conflicul .Cu ajutorul lui Dumnezeu ,putem face pace cu cei ce ne sunt impotrivitori.

Daca dorim binecuvantarile Domnului peste viata noastra,trebuie sa invatam sa ne stapanim mania .Daca nu vom face,vom starni vrajba ca si Hercule si vom face problemele si mai grele.Noi avem Duhul Sfant ,si El ne va ajuta sa ramanem calmi si sa devenim ca Domnul Isus.El nu S-a razbunat cand dusmanii L-au improscat cu insulte.~ H.G.B.~

Niciun comentariu: