~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 10 decembrie 2012

DUMNEZEU PLATESTE DOBANDA BUNA"Cine are mila de sarac, imprumuta pe Domnul,si El ii va rasplati binefacerea."~Proverbe 19:17~
George Whitefield,un predicator renumit in secolul al XVlll -lea in Anglia si in America,calarea neobosit
dintr-o localitate in alta .Odata  auzi despre o vaduva aflata in mare lipsa si ii dadu acestei toti banii pe care detinea :cinci guinee.Prietenul sau l-a apostrofat ca nu a lucrat intelept,dar acest predicator i-a replicat:
"Daca Dumnezeu ne fe face sa intanlim necazul ,atunci o face cu intentia de a acorda un ajutor!"
La scurt timp dupa aceea ,ii ajunse un hot si le ceru toti banii .Acum si prietenul ramase fara bani .curand aparu din nou hotul si ii ceru lui Whitefield sa-i dea haina.In schimb ,hotul ii dadu predicatorului haina sa carpita.
Nu dupa mult timp ii vazura iarasi pe hot urmarindu-i.Cei doi manara repede caii si ajunsesera intr-un sat scapand de hot.In locul in care au inoptat ,Whitefield a cautat in haina hotului si a gasit un portmoneu cu 65 de guinee.
Dumnezeu nu plateste intotdeauna dobanda pamanteasca ,dar El strange pentru noi ,cu siguranta ,"o comoara in cer". Este aceasta o consolare pentru lumea cealalata ? Nu, ci o apreciere corecta a realitatii !
Putem fi siguri ca El nu va trece niciodata cu vederea ,cand vom renunta la ceva sau vom da ceva pentru El ,cu toate ca am fi avut nevoie de acel lucru sau ne-ar fi revenit noua. ~ Samanta buna~

2 comentarii:

Ellie spunea...

Daca ne-am gandi ca noi vom fi platiti "cu o comoara in cer"... cred ca nu ne-am mai pune credinta in lucrurile pamantesti.

Tot mai bine este sa dam si sa nu asteptam rasplata omeneasca.... si orice facem, sa facem ca pentru Domnul!

O zi binecuvantata!

Speranta spunea...


"Sa nu dati uitarii binefacerea si darniciea;caci lui Dumnezeu jertfe ca aceste Ii plac."

Multumesc pentru vizita!

O saptamana binecuvantata sa ai!