~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 26 decembrie 2012

" SIC TRANSIT GLORIA MUNDI !"



"...ce este viata voastra?Nu sunteti decat un abur,care s arata putintel si apoi piere."

Dupa ce a atacat   Germaia cu armata sa si dupa ce a ajuns langa Berlin ,in vestitul oras Potsdam,Napoleon a intrat in cunoscuta biserica de acolo vizitand mormantul lui Friedrich Wilhelm si al fiului sau Friedrich cel Mare.

In fata mormintelor celor doi mari barbati ai Prusiei,Napoleon a ramas cateva momente in deplina tacere , apoi a spus:"Sic transit gloria mundi!"(Asa trece gloria lumii!)

Istoria  ca si viata noastra arata ca nimic nu este stabil sub soare .Oameni cu vaza ,car au stralucit altadata ,s-au dus cu totii. Colegi de-ai nostri,vecini ,rude nu mai sunt printre noi.Iata o implinire a cuvinteor Scripturi:

"Omul zilele lui sunt ca iarba si infloreste a floarea de pe camp.Cand trece un vant peste ea ,nu mai este si locul pe care-l cuprindea n-o mai cunoaste(Psalmul 103:15-16).

 Suntem trecatori - iata marea conluzie pe care trebuie sa o acceptam! Si nu numai atat! Fiindca suntem asa de trecatori,sa nu uitam ca Dumnezeu a pus in fiinta noastra si gandul vesnciei.

Cine a gasit prin credinta in Mantuitorul ietarea pacatelor ,linistea constiintei,speranta vietii vesnice,se bucura pentru clipa de fata si are siguranta ca nu se termina totul aici.~Samanta buna~


Niciun comentariu: