~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 25 iunie 2012

REGULA DIVINA A VIETII



"Voi fiti dar desavarsiti,dupa cum si Tatal vostru cel ceresc este dasavarsit."~ Matei 5:48 ~

Domnul nostru ne indeamna,in versetele 38-48 ,sa fim generosi in comportarea noastra fata de toti oamenii.In viata spirituala, fereste-te sa umbli conform afinitatilor tale naturale.Orice om are afinitati naturale;exista oameni de care ne place si de oameni care nu ne place.

Dar nu trebuie sa lasam niciodata aceste sentimente sa domneasca in viata noastra crestina."Daca umblam in lumina,dupa cum Dumnezeu este lumina,"El ne va da partasie chiar si cu oamenii pentru care nu avem nici o afinitate naturala.

Exemplu pe care ni-l da Domnul nostru nu este acela al unui om bun nici macar al unui bun crestin,ci al lui Dumnezeu Insusi."Voi fiti dar desavarsiti, dupa cum Tatal vostru cel ceresc este desavarsit."

Cu alte cuvinte,arata-i celuilalt ceea ce Dumnezeu ti-a aratat tie,iar Dumnezeu iti va da in aceasta viata nenumarate ocazii de a dovedi daca esti desavarsit,asa cum este Tatal nostru din ceruri .

A fi ucenici inseamna a ne identifica in mod deliberat cu grija lui Dumnezeu fata de ceilalti oameni."Sa va iubiti unii pe altii cum vam iubit Eu ..."Adevarata expresie a caracterului crestin nu este facerea de bine,ci asemanarea cu Dumnezeu.Daca duhul lui Dumnezeu te-a transformat in interior,in viata ta vei arata trasaturi divine,nu trasaturi umane bune.Viata lui Dumnezeu din noi se exprima ca viata lui Dumnezeu nu ca o viata umana care incearca sa fie evlavioasa.

Secretul vietii crestinului este ca supranaturalul devine natural in el prin harul lui Dumnezeu,iar experimentarea acestui lucru se realizeaza in detaliile practice ale vietii,nu in timpul de comuniune cu Dumnezeu.

Cand venim in contact cu lucruri care deranjeaza,descoperim, spre uimirea noastra,ca avem puterea sa ramanem linistiti si echilibrati in miljocul lor.~ Oswald chambers ~

2 comentarii:

AICISIACUMACOLOCURAND spunea...

În timp ce unii oameni se plimbă de două, trei ori pe săptămână, până la biserică și n-apoi lăudându-se cu religiozitatea lor; alții se contopesc în Hristos zi de zi, lăudându-se cu crucea Lui! http://www.resursecrestine.ro/

Speranta spunea...

Multumesc mult pentru vizita!

Harul si pacea sa va fie inmultite...