~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 7 iunie 2012

LUCRURILE MARUNTE SI LUCRURILE PROFUNDE



"Si orice faceti, cu cuvantul sau cu fapta, sa faceti totul in Numele Domnului Isus,si multumiti prin el, lui Dumnezeu Tatal.  ~ Coloseni 3:17 ~

Fereste-te sa crezi ca aspectele marunte ale vietii nu sunt cuprinse in planul lui Dumnezeu;ele sunt randuite de Dumnezeu la fel de mult ca si lucrurile profunde ale vietii.Daca refuzi sa te ocupi cu lucrurile marunte, nu faci asta din devotament fata de Dumnezeu,ci din dorinta de a-i impresiona pe ceilalti oameni cu faptul ca nu te ocupi cu lucrurile marunte; aceasta este un semn sigur ca suferi de mandrie spirituala. 

Fereste-te sa lasi sa apara in tine dispretul fata de ceilalti,el apare intotdeauna pe aceasta linie si te face sa umbli ca un repros ambulant  la adresa altora,deoarice ei se ocupa cu lucrurile marunte,dar tu nu.Nu poza drept o persoana profunda;Dumnezeu a ales sa devina un copilas.

A te ocupa cu lucruri marunte nu este un semn ca esti rau si nici nu e un semn ca viata ta nu este profunda ;nici oceanul nu este adanc la tarm .Satisfactiile marunte ale vietii, precum a manca si a bea,a se plimba si a povesti,sunt toate lasate de Dumnezeu. El le-a facut ca Fiu al lui Dumnezeu si a spus "ucenicul nu este mai presus de Invatatorul sau".

Siguranta noastra sta in lucrurile marunte ale vietii.Trebuie sa traim lucrurile marunte ale vietii obisnuite intr-un mod obisnuit.Apoi cand Dumnezeu ne trece prin lucruri mai adanci, acestea sunt separate de grijurile marunte.

Nu arata niciodata altcuiva lucrurile profunde decat lui Dumnezeu .Suntem atat de ingrozitor de seriosi, ne intereseaza cu atata disperare propiul nostru caracter si reputatia noastra, incat refuzam sa ne comportam ca niste crestini in lucrurile marunte ale vietii.

Hotaraste-te sa nu iei pe nimeni altcineva in serios decat pe Dumnezeu. Atunci vei descoperi ca prima persoana cu care trebuie sa fii cat se poate de sever pentru ca este cel mai mare impostor intanlit vreodata ,esti tu insuti ~Oswald chambers ~

Niciun comentariu: