~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 15 iunie 2012

NU FA SOCOTELI FARA DUMNEZEU




"Incredinteaza-ti soarta in mana Domnului,increde-te in El si El  va  lucra.~Psalmul 37:5 ~

Nu fa socotel fara Dumnezeu. Dumnezeu pare a dispune de o modalitate minunata de a da peste cap lucrurile pe care noi le-am planificat fara sa tinem cont de El. Ajungem in situatii care nu au fost alese de Dumnezeu si deodata descoperim ca am facut planuri fara El,ca El nu a intrat ca un factor real in calculele noastre.

Singurul lucru care ne fereste de posibilitatea de a ne ingrijora este  punerea lui Dumnezeu ca factor esential in toate calculele noastre.In probemele spirituale obisnuim sa-L punem pe Dumnezeu pe primul loc,dar avem tendinta sa gandim ca este o impertinenta sa-L punem pe El pe primul loc in problemele practice ale vietii noastre.

Daca ne imaginam ca,atunci cand ne apropiem de Dumnezeu,trebuie sa ne imbracam "haina spirituala" de duminica nu ne vom apropia  de El niciodata. Trebuie sa venim la El asa cum suntem.

Nu fa socoteli avand in vedere raul.Vrea intr-adevar Dumnezeu sa nu punem la socoteala raul?"Dragostea...nu se gandeste la rau (1Corinteni 13:4-5 ) Dragostea nu este ignorata in ceea ce priveste existenta raului,dar nu-l considera un factor de luat in seama.Aparte de Dumnezeu,e adevarat ca luam in calcul raul; ne facem socoteli cu gandul la el si ne incepem toate planurile de pe aceasta baza.

Nu fa socoteli gandindu-te la zile negre.Nu poti strange bani albi pentru zile negre daca te increzi in Domnul Isus Cristos.Domnul Isus a spus: "Sa nu vi se tulbure inima "(Ioan 14:1).

Dumnezeu nu-ti va feri inima de tulburari.Aceasta este o porunca :"Sa nu..."Inbarbateaza-te de o suta si una de ori pe zi pentru a face asta,pana cand iti vei forma obiceiul de a-L pune pe Dumnezeu pe primul loc si de a face socoteli avandu-L pe El in vedere.~ Osawald chambers ~

2 comentarii:

AICISIACUMACOLOCURAND spunea...

Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi
2012
26 IUNIE FII PREGĂTIT Şl LASĂ-L PE DUMNEZEU SĂ LUCREZE
"Întristările noastre uşoare ... lucrează pentru noi" (2 Corinteni 4:17)
Există clipe în viata ta când tot ce încerci să faci pare că nu merge bine. Poate credinţa ta este puternică şi angajamentul tău e profund şi totuşi împotrivirea vine şi bate la uşa. În asemenea vremuri, puterea rugăciunii te va întări şi te va stabiliza. Dar nu te poţi ruga pentru întreaga ta viaţă! Dumnezeu are un plan de a nu te lăsa să fii roditor tot timpul. Adevărata creştere necesită perioade de zbatere precum şi perioade de succes. Perioadele de zbateri îţi distrug mândria faţă de propria ta abilitate, măresc dependenţa ta de Dumnezeu şi te fac să spui asemenea lui Pavel: "Nu că noi prin noi înşine suntem în stare să gândim ceva ca venind de la noi. Destoinicia noastră ... vine de la Dumnezeu (2 Corinteni 3:5). Acestea sunt experienţe care te smeresc, dar ai nevoie de ele. Viata ta seamănă cu un copac: iarna îşi reface puterile în tăcere, pregătindu-se pentru noul anotimp de rodire. Când priveşti în urmă la realizările din viaţa ta, vei observa că acestea sunt sezoniere. Există perioade de ploaie, precum şi de soare şi fiecare sezon serveşte unui scop important. De aceea e o greşeală să iei o decizie permanentă bazată pe circumstanţe temporare sau pe emoţii schimbătoare. "Lucrurile care se văd sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd sunt veşnice" (2 Corinteni 4:18). Cuvântul trecător înseamnă "supus schimbării". Fii pregătit, nu va fi mereu aşa! Uneori o anumită situaţie nu necesită acţiune, ci răbdare şi încredere în Dumnezeu. Pavel scrie: "întristările noastre uşoare ... lucrează pentru noi". în moduri pe care nu le poţi înţelege, Dumnezeu face ca circumstanţele în care te găseşti astăzi să lucreze spre binele tău.

Speranta spunea...

Multumesc pentru mesaj!A fost bine venit...Multe binecuvantari iti doresc!