~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 10 martie 2012

OPORTUNITATILE LUI DUMNEZEU



" De alta parte,stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celorce iubesc pe Dumnezeu,si anume ,spre binele celorce sint chemati dupa planul Sau."  ~ Romani 8:28 ~
"Sa nu ne incredem in noi insine,ci in Dumnezeu." ~2 corinteni 1:9~

De obicei gandim ca imprejurarile favorabile din viata sunt cele care trebuie sa ne faca placere .Dorim sa intanlim usi deschise peste tot sau momente favorabile pentru a atinge planurile pe care le facem.Dar ne gandim noi la acestea imprejurari din prespectiva  lui Dumnezeu?

Cele mai grele situatii ale noastre pot fi cele mai bune ocazii pentru Dumnezeu ca sa dea un nou sens vietii noastre.Acest principiu a fost adevarat in viata apostolului Pavel si este tot asa si in experenta noastra.

Apostolul Pavel le aminteste credinciosilor din Corint de un timp cand el si tovarasii erau apasati peste masura ,peste puterile lor de a suporta necazurile prin care trecea Ajunsesera chiar sa deznadajduiasca de a mai putea trai(2 Corinteni 1:8)

Dar apostolul spunea ca in timpurile acelea tulburi ei au invatat sa-si puna increderea nu in ei insasi ,ci in Dumnezeu care inviaza mortii (versetul 9)

Privind la viata ta,iti dai seama de ocaziile deosibite pe care Dumnezeu le-a avut ca sa te invete?S-ar putea sa fi fost timpuri de suferinta sau de pierderi .Sau poate ai ajuns la capatului puterilor si ti-ai parasit orice speranta.

Cele mai grele situatii prin care ai trecut pot sa fie cele mai bune ocazii ca Dumnezeu sa te invete lucrurile care au o valoare eterna.De ce n-am face cate o "perla"din fiecare problema iritata din fiecare bob de nisip care se introduce in viata noastra.

Din fiecare suparare ,din fiecare necaz infamilie ,din fiecare grija la servici,din fiecare dificultate in relatiile cu semenii nostrii? Cu alte cuvinte :Ramaneti convinsi ca Eu va iubesc,oricare ar fi imprejurarile prin care treceti.~selectat
"Te iubesc cu o iubire eterna !"

2 comentarii:

Ellie spunea...

Ce frumos este cand vedem orice greutate din viata noastra prin ochii lui Dumnezeu... numai atuci putem da slava Lui, si sa fim bucurosi ca Dumnezeu lucreaza in noi.

Dumnezeu este credincios si plin de dragoste fata de noi... in orice imprejurare!

Iti doresc o zi plina de har si bucurii in Domnul!

Speranta spunea...

Cele mai grele situatii prin care trecem .Sunt cele mai bune ocazii ca Dumnezeu sa ne invete lucrurile care au o valoare eterna.

Multumesc mult pentru vizita!

Iti doresc multe binecuvantari!