~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 3 martie 2012

CANTARI IN NOAPTE


"Ziua, Domnul imi dadea indurarea Lui,,iar noaptea ,cantam laudele Lui si inaltam o rugaciune Dumnezeului vietii mele." ~ Psalmul 42:8 ~


Un pastor si compozitor german din secolul al 17-lea,Paul Gerhard ,a fost confruntat cu multe incercari in timpul vietii sale.In timpul unui incident din razboiul trecut a fost silit ca ,impreuna cu familia ,sa fuga de acasa .Era ingrijorat de soarta familiei si ce se puteau petrece cu sotia si cu copiii.

Intr-o noapte ,in timp ce stateau  la un han dintr-un satulet,fara casa si tremurand de frca sotia a izbucnit intr-un plans nestapanit.Pentru a o mangaia ,Gerhard i-a amintit versete din Scriptura ,cu promisiunile lui Dumnezeu de a le purta de grija .

Apoi a mers in gradina ,unde si el a izbucnit in plans .Nu mult dupa aceea ,a simtit din nou prezenta Domului .A luat pana de scri si a inceput sa scrie un imn ,care in ultimele versuri spunea asa:

"Alunga-ti frica in vant si nu te lasa inselat;Dumnezeu iti aude suspinul si-ti aduna lacramile - El iaras te va ridica."

Gerhard ne-a dat un cantec nascut in noaptea prin care trecea.La scurta vreme Dumnezeu l-a scapat impreuna cu toata familia de orice pericol si i-a dat tanarului pastor o noua biseria, in care sa-I serveasca.

Adeseori ,in cele mai mari intunecate perioade ale vietii ,Dumnezeu Isi face cel mai bine simtita przenta. De fapt, El foloseste adeseori suferintele si greutatile pe care le induram ,ca sa ne arate din nou ca El este singura nostra sursa a puterii .Cand in incercarile noastre ,vedem acest adevar revelandu-ni-e ,ne intoarcem spre El cu rugaciuni si laude reinointe.

Prietene ,esti confruntat cu framantarile vietii chiar acum?Imbarbateaza-ti inima in mijlocul suferintelor ,pune-ti viata in mana lui Dummnezeu El inca mai da si azi cantari in noapte.~P.R.V.~




Niciun comentariu: