~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 2 iunie 2011

DE CE-I ASA





"Daca trebuie ,sunteti intristati pentru putina vreme prin felurite incercari (1Petru 1:6)

Cel care sufera va creste puternic daca asculta ceea ce ii spune Domnul prin acestea .Pot personal sa marturisesc ca as fi putut trai fara multe din experientele pline de bucurie ale vietii,dar n-as fi putut trai fara vreuna din lectiile spirituale pe care le-am invatat in suferinta .


C.S.Lewis a spus:"Dumnezeu sopteste in bucuriile noastre ,dar striga in durerile noaste! "Domnul trebuie uneori sa ne forteze prin suferinta pentru a ne face

atenti la vocea Sa Desi asemenea incercari nu sunt prea placute ,trebuie sa invatam sa avem rabdare ca El sa-Si implineasca planurile cu viata noastra .Daca respingem amaraciunea ,vom invata lectiile nepretuite ale harului pe care ni le aduc adversitatile .

A.B. Cooper a spus ca,intr-o zi de toamna ,participand la o expozitie de crezanteme ,l-a intrebat pe floricultor : "Cum reusiti sa produceti aceste flori atat de minunate ?"Domnule ,noi ne straduim sa concentram toata energiea plantei pe o singura floare .

Daca i-am permite sa faca toate florile pe care le poate face ,nici una n-ar putea fi prezentata la expozitie .Daca doresti un speciment care sa castige premii trebuie sa te multumesti cu o singura crezantema in loc de mai multe ."


La fel ,Dumnezeu ne curata viata de anumite obiceiuri si practici ,care in ele insele pot sa nu fie rele ,astfel ca ne perfectioneaza spre o singura alba si minunata inflorescenta a sfinteniei .

Aceia care accepta necazul se imbogateste prin pierderile lor ,se ridica din caderi si isi gasesc o noua viata in Domnul Isus Hristos prin omorarea firii lor .Acesta este raspunsul binecuvantat la "de ce-i asa?"al suferintei !-H.G.B.

2 comentarii:

Ellie spunea...

Ce bine sa fim a l Lui...caci numa El poate sa ne ridice cand santem slabi...si cadem.

El ne da putere..is ne invioreste...ca o floare cand gaseste lumina.

It doresc o zi plina de LUMINA...

Speranta spunea...

Ellie ,multumesc pentru vizita si pentru cuvintele pline de incurajare ...

Domnul ne va pazi de orice rau.

Iti doresc o zi binecuvantata ...