~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 30 iunie 2011

MUZICA ATUNCI CAND BATE VANTUL


"Am trecut prin foc si prin ape :dar Tu ne-ai scos si ne-ai dat belsug ." (Psalmul 66:12)

Am citit despre un baron german care a intins paralel mai multe fire de sarma intre cele doua turnuri ale castelului .Facand lucru acesta ,El a sperat sa poata construi o uriasa harpa eoliana-un instrument muzical care scoate un sunet minunat atunci cand aerul intretaie corzile ei .


La inceput nu a auzit nimic ,fiindca nu batea vantul .Curand insa a inceput sa bata o briza usoara ,si el a inceput sa auda muzica stinsa a harfei.Dar sunetele cele mai armonioase nu s-au auzit pana cand puternicile si vijelioase vanturi de iarna nu au izbit in fire .

Atunci o muzica glorioasa umplea spatiul dintre cele doua turnuri si valea de dedesubt.Cele mai frumoase sunete se nasteau pe timp de furtuna .


Ceva similar se poate intmpla si un viata noastra .Deseori gasim ca atunci cand furtunile necazului si ale impotriviri bat cel mai tare,benificiem cel mai mult de harul si de indurarea lui Dumnezeu .Daca aceste dificultati n-ar "lovi deloc incorzile"vietii noastre ,Dumnezeu nu ar avea prilejul sa ne arate victoria pe care numai El ne-o da.


Te-ai zbatut vreodata sa intelegi de ce ti se intampla lucruri rele ?Te-ai saturat de furtunile vietii? Nu te mai zbate ,ci lasa-l pe Dumnezeu Tatal nostru din ceruri ,sa produca in viata ta calitati asemanatoare cu cele pe care le-a avut Domnul Isus Hristos .


Incercarile si dificultatile te pot aduce la o stare de maturitate ,iar vanturile de impotrivire creeza muzica in viata ta prin care sa-L glorifici pe Dumnezeu si care sa fie o binecuvantare pentru altii.-P.R.V.

Niciun comentariu: