~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 28 mai 2011

PRIVESTE DINCOLO DE NECUNOSCUT


"Prin credinta pricepem ca lumea a fost facuta prin Cuvantul lui Dumnezeu,asa ca tot ce se vede n-a fost din lucrurile care se vad.

Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui !Caci cine se apropie de Dumnezeu trebuie sa creada ca El este ,si ca rasplateste pe cei ce-L cauta."(Evrei11:3-6)

Viata este plina de neprevazut .Nu stim ce ne vor aduce urmatoarele 24 de ore.Este o carare nemarcata,care poate include mari binecuvantari ori pierderi tragice .Pentru ca viitorul este necunoscut ,ii umple pe multi de teama -facand din fiecare noua zi si imprejurare o lupta.


Teama de necunoscut l-a impedicat de multe ori pe om sa porneasca inainte .In Evul Mediu,de exemplu ,marinarii europeni nu navigau prea departe de sud .Credeau ca daca vor ajunge la mijlocul pamantului ,la ecuator ,vor da de un inel de foc deorice cu cat calatorea mai in sud era tot mai cald .


O astfel de teama i-a impedicat sa exploreze Oceanul Atlantic .O harta intocmita

canva in Evul Mediu avea desenat o corabie care se intorcea in Marea Mediterana

din stramtoarea Gibraltarului .Deasupra erau scrise cuvintele latine :"Non plus ultra ",care inseamna :"Dincolo nu exista nimic ".

Teama de necunoscut i-a impedicat pe exploratori sa traverseze Atlanticul,pana cand Columb si Ponce de Leon au decis sa incerce orizontul.


Poate frica de necunoscut te retine sa nu faci nici un progres spiritual .Te temi ,poate,gandindu-te la ce vor zice vecinii ,in caz ca le vei vorbi despre Domnul Isus Hristos .

Dar nu trebuie sa sa ne fie teama atunci cand facem pasul credintei .Ca si Avram ,care si-a lasat tara stramoseasca pentru o destinatie necunoscuta ,putem

si noi sa invingem nesiguranta increzundu-ne in Dumnezeu .El vede dincolo de necunoscut. -D.C.E.






Niciun comentariu: