~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 15 februarie 2011

CALEA INGUSTA

" Strimta este poarta si ingusta este calea care duce la viata ...(Matei 7:14)
-
Todeauna am urmarit cu uimire trecerea vapoarelor prin ecluzele care leaga Lacul Superior de Lacul Huron in peninsula de sus a Statului Micigan .Pentru mine,este o adevarata minune a pilotajului marin sa vad cum capitanul unui vas de peste 300 de merti lungime il conduce centrimetru cu centrimetru prin ecluza Poe sau Devis .
-
Nivelul apei din ecluza poate cobora la nivelul Lacului Huron sau se poate ridica pentru ca vapoarele sa intre in lacul Superior .Capitanul strecoara vasul prin poarta ingusta a ecluzei cu o viteza abia percepeptibila ,deoarce ecluza este mai larga decat vasul doar cu cativa metri.
-
Procesul dureaza ,dar,in final,vasul ajunge cu bine acolo.Ar fi mult mai usor pentru capitan s-o ia prin gura de varsare a riului St .Mary,care curge pe langa ecluze si care uneste cele doua lacuri.
-
Dar adancimea lui e mica ,curentii lui sunt rapizi,si este plin de stanci uriase si valuri inspumate .Un vapor care s-ar incumeta sa ia aceasta ruta ar fi condamnat
la distrugere.Daca ai fi tu capitanul vasului ,ce cale ai alege?
-
Cu siguranta ca vei alege calea ingusta .Este singura cale sigura.In citatul de azi ,Domnul Isus a spus:ca singura cale spre viata este prin poarta cea strmta .
"Viata"despre care vorbeste El e viata eterna,pe care o putem avea numai prin credinta in El.Calea lata duce la pierzare.
-
Toti oameni se confrunta cu alegerea destinului lor etern .Calea lata este calea acestei lumi si a tentatiilor ei ,dar ea se termina in pierzarea eterna .Calea ingusta ,calea credintei in Domnul Isus Hristos ,conduce la cer si la viata eterna .Incredete azi in Domnul Isus Hristos .Porneste pe calea ingusta!
-D.C.E

2 comentarii:

Rodica Botan spunea...

Ingusta dar dreapta si e buna ca duce in sus...
:)

Speranta spunea...

Pe calea ingusta suntem in siguranta...Slavit sa fie Domnul Isus.
:)