~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 3 februarie 2011

"STII CE MA DOARE?"

"Dar un samaritean ...i-a legat ranile...si a ingrijit de el (Luca 10:33-34)
-
Biblia spune:sa-l iubim pe aproapele nostru.Domnul Isus a portretizat adevarata natura a iubirii in parabola atat de familiara a samariteanului milos. El ne-a invata ca dragostea vede nevoia sau durerea si raspunde la ea.
-
Madeline L'Engle relateaza o povestire in cartea sa"Walking on Water"(Umblarea pe ape), Intamplarea care subliniaza acest adevar.
Un rabin ,cunoscut pentru pietatea sa ,a fost confruntat pe neasteptate intr-ozi de catre unul dintre tinerii lui invatacei .
-
Intr-o izbucnire sentimentala,tanarul discipol i-a spus: "Invatatorule ,te iubesc!"
Rabinul si-a ridicat capul cu tristete dintre cartile lui si l-a intrebat :"Stii ce ma doare fiule?"Intrebarea l-a descumpanit pe tanarul discipol .
-
Revenindu-si ,a spus Balbaindu-se :"Domnul rabin ,nu inteleg intrebarea dumneavoastra .Am incercat sa va spun cat de mult insemnati pentru mine ,si m-ti incurcat cu o intrebare care nu are nici o legatura cu aceasta",
-
"Intrebarea mea nu este confuza ,nici lipsita de sens ",a spus rabinul."Pentru daca nu stii ce ma doare cum poti sa ma iubesti cu adevarat?"
-
Exemplul crestinului este Insus Domnul Isus .El a vazut nevoile celor necajiti si a reactionat .El a facut mult mai mult decat sa arunce o moneda sau o bancnota in farfuria colectiei ,Ca un samaritean milos ,Domnul Isus a avut mila de ei si i-a ajutat.
-
Putem invata de la Domnul Isus sa aratam dragoste pentru altii mergand dincolo de sentimente si cuvinte .Cand ne vom da seama ca cineva sufera,sa facem tot ce putem pentru a-l ajuta.-D.C.E.

2 comentarii:

Ellie spunea...

Vreau sa iti spun ca imi place foarte, foarte mult cum aranjezi postarile....asa frumos ...poze frumoase si versete pline de incurajare.

Domnul sa iti dea har mai departe sa continui in facerea binelor.

Iti doresc o zi binecuvantata!

Speranta spunea...

Ellie, multumesc pentru incurajare...

Si sint bucuroasa ca iti place

Domnul Isus sa te binecuvinteze.

Sa te poarte in carul Lui de biruinta.