~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 11 februarie 2011

RECREERE BINE DOZATA

"Zi si noapte cugeta la cuvantul Domnului!El este ca un pom sadit langa un izvor de apa... ~Psalmul 1;23 ~
-
Fiecare om are nevoie de recreere .O zicala engleza spune ca:"lucru mult si fara joc a facut din Jack un baiat posac,"si este adevarat .Domnul Isus a spus discipolilor care erau obositi:"Veniti singuri la o parte ,intr-un loc pustiu ,si odihniti-va putin"(Marcu 6:31)
-
Dumnezeu ne-a facut asa ,sa fim sanatosi si mai productivi atunci cand ne bucuram de un ras si distactie binefacatoare,cand ne facem timp sa ne refacem fizic ,intelectual ,si psihic spiritual ."O inima vesela este un leac bun atat pentru trup ,cat si suflet" (Proverbe 17:22)
-
Ba mai mult,Domnul ne-a randuit o varietate de cai acceptabile prin care ne putem reimprospata ,inviora si reface atunci cand suntem plictisiti ,epuizati si necajiti.
-
In citatul de azi putem vedea calitatile reinnoitoare ale muzicii in viata regelui Saul .Lasand la o parte indatoririle si ascultandul pe David cantand la harfa ,Saul isi gasea eliberarea din tulburarea starilor psihice.
-
Vanatul ,pescuitul si sporturile au fost activitati recreative pentru mii de oameni de-a lungul secolelor .O plimbare prin padure ,un drum cu masina pe la tara ,o masa la iarba verde cu familia ,o plimbare la gradina zoologica ne pot reimprospata atat fizic ,cat si psihic.
-
Totus ,forma de recreatie cea mai buna si mai importanta este comuniunea cu Dumnezeu .Avem nevoie sa-I dam ocazia sa ne lumineze spiritele si sa ne ridice inimile.
-
Trebuie sa ne lasam la o parte activitatile zilei si sa citim Cuvantul lui Dumnezeu ,sa meditam la el si sa ne rugam. Aceasta este cea mai rasplatita forma de recreere. -H.V.L.

Niciun comentariu: