~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 10 februarie 2011

BINELE DIN RAU

"De alta parte,stim ca toate lucrurilelucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu. -(Romani 8:28)
-
Se spune Despre Georg Friedrici Handel ca atunci cand sanatatea si finantele ii erau la cea mai joasa treapta a darui cele mai inalte opere ale creatiei sale .
Creditorii il amenintau cu inchisoarea ,si suferea si in acelasi timp de o paralizie partiala
-
S-a retras atunci in singuratate si acolo a avut o comuniune cu Dumnezeu cum numai avusese pana atunci .In acea vreme ,Dumnezeu i-a dat putere sa scrie cel mai grandios dintre toate oratoriile sale"Mesia".I se parea ca notele zbura din pana cu care scria.
-
A fi crestin nu inseamna sa treci prin viata "calcand numai pe petale de trandafiri".Ca membri ai unei rase decazute,suntem supusi la boli ,accidente si tragedii ca toti ceilalti .
-
Ba mai mult ,pe deasupra, avem de a face cu conflictele spirituale declansate de cel rau si cu batalia de -0 viata impotriva propilor noastre tendinte pacatoase.
-
Cu toate acestea ,Domnul ne sustine totdeauna prin fiecare incercare ca sa scoata la lumina binele din cele mai grele incercari.Poate parea ca dificultatile ne impedica sa fim productivi in lucrarea Domnului,dar mai de graba este adevarat opusul.
-
Prin interventia Domnului ,pierdirile noastre pot fi transformate in castiguri,iar rezultatele incercarilor vor deveni binecuvantari pentru altii.
-
Cat de incurajator este sa stii ca toate lucrurile ,chiar si in necazuri ,Dumnezeu lucreaza ca toate impreuna sa fie in benificiul nostru.A porunci raului sa produca binele nu este o problema pentru Dumnezeul nostru atotputernic si bun .-H.G.B.

Niciun comentariu: