~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 11 octombrie 2024

UN MARGARITAR DE PRET.



 "Strang Cuvantul Tau in inima mea, ca sa nu pacatuiesc impotriva Ta! Binecuvantat sa fii Tu Doamne! Invata-ma oranduirele Tale! Cand urmez invataturile Tale, ma bucur de parc'as avea toate comorile."(Psalmul 119 :11-12,14)

Pe cand Martin Luther a facut gimnazul la Erfurt, a gasit in biblioteca universitati  o Biblie in limba latina, Era pentru prima data cand a avut ocazia sa aiba o astfel de carte. In mana lui era ca un margaritar. 

A observat cu mirare ca exista mai multe texte si mai multe carti in ea. decat se amintea in biserici sau in cartile religioase.Pe cand se preocupa de Vechiul Testament a ajuns la istorisirea lui Samuiel cu mama lui Hanna pe care o citea cu mult drag si interes. 

Din cauza ca totul i se parea nou. Dumnezeu a starnit in el dorinta sincera de a avea ca propietate personala o astfel de carte.

Luther nu numai ca a putut sa aiba o astfel de Carte, dar i s-a permis de catre Dumnezeu sa o si traduca in limba germana. 

In felul acesta poporul german a putut sa citeasca Cuvantul lui Dumnezeu in limba lui. Aceasta lucrare a fost una din problemele de baza ale Reformei religioase conduse de el. 

Noi invatam din aceasta cat de placut este cel care iubeste Cuvantul lui Dumnezeu. Stim si de alti traducatori care au oferit poporului lor Sfantul Cuvant al lui Dumnezeu in limba lor.

Se stie de exemplu de D. Cornilescul din Romania ca a scris de partu ori cu mana toata Biblia. Toate sunt descoperite in fata Marelui nostru Tata si Dumnezeu. Oare cum este cu tine in aceasta directie? 

Este Cuvantul lui Dumnezeu cel mai pretios, sau poti sa te debarasezi de el? Foloseste orice clipa pentru al citi?

Daca nu ai ajuns incat in aceasta stare, atunci roaga-te Domnului sa-ti dea bucuriea hraniri cu vesnicul Cuvant, Daca dorinta ta este sincera, El iti va mari bucuriea de a trege foloase duhovnicesti din Cartea Sa.  

Binecuvantat este cel ce gaseste in Cuvantul lui Dumnezeu un margaritar de pret; este ca unul care gaseste o mare prada. { Domnul este aproape.CALENDAR BIBLIC


Niciun comentariu: