~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 8 octombrie 2024

"FIINDCA ATAT DE MUL A IUBIT DUMNEZEU LUMEA"


"Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Sau fiu ,pentru ca oricine crede in El sa nu piara,ci sa aiba viata vesnica." (Ioan 3:16)

Mai mult nu putea Dumnezeu.Isus era Fiul desfatarii Lui din vesnicii. El l-a dat la judecata si la moarte. "Pe Cel ce n-a cunoscut nici un pacat,El l-a facut pacat pentru noi,ca noi sa fim neprihanirea lui Dumnezeu in El (2Corinteni 5:21)

Moartea, plata pacatului trebuiea sa vina.Ce miscator cand citim in (Romani 5:8) "Dar Dumnezeu Isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca pe cand eram noi pacatosi." 

Asemanator citim si in (Efeseni 2:4) Dar Dumnezeu care este bogat in indurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, macar  ca eram morti in greselile noastre, ne-a adus la viata impreuna cu Hristos." Ceea ce a fost cu neputinta pentru lege a fost posibil pentru Dumnezeu .

Fiul lui Dumnezeu a murit pentru noi, pentru pacatosi. Dupa Romani 5-6, El a murit si pentru cei fara putere. Tot in acest capitol Dumnezeu ne lasa sa stim ca suntem impacati prin Fiul Sau care a murit pentru noi; versetul 10).

Ce stare trista a fost aceea in care ne-am gasit odinioara. Eram fara putere, nici odata nu puteam salva singuri, era sub povara multimii de pacate. departe de Dumnezeu, fara nadejde in lumea aceasta si pe deasupra mai eram si dusmani care in plina ura ne impotriveam Prea Iubitului Sau.

Pentru astfel de oameni Dumnezeu a lasat ca Fiul Sau prea iubit sa moara, si Fiul si-a dat viata de buna voie ca sa ne mantuiasca pe veci si sa ne apropie de inima Tatalui.Aceasta este o dragoste nemarginita. Oare sa nu fim tot timpul multitori pentru acesta dragoste mareata?{Domnul este aproate}Calendar biblic 

Niciun comentariu: