~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 7 octombrie 2024

"CE DESAVARSITA ESTE LUCRARE DOMNULUI HRISTOS"


 " Urmati dar pilda lui Dumnezeu ca niste copii prea iubiti si traiti in dragoste, dupa cum si Hristos ne-a iubit, si s-a dat pe Sine pentru noi ca un prinos si ca o jertfa de bun miros lui Dumnezeu. (Efeseni 5 :1.2.)

Ce vorbe marete! Ce desavarsita este lucrarea Domnului Hristos. Odinioara eram foarte departe de Dumnezeu, iar acum suntem adusi atat de aproape de El incat suntem facuti copii ai Sai prea iubiti."Voi fiti desavarsiti dupa cum si Tatal vostru ceresc este desavarsit." (Matei 5: 48)

Dar cum este posibil acest lucru? Harul lui Dumnezeu a pregatit totul. Noi stam in fata lui Dumnezeu ca copiii Sai prea iubiti si suntem partasi ai naturii dumnezeiesti. Starea normala a unui copil fata de tatal este aceea de a face ceea ce face parintele sau.

Daca umblam cu Dumnezeu, umblam indragoste, caci El este dragostea. Aceasta dragoste o vedem aratata in Domnul Hristos. El a parasit cerul, S-a lepadat pe Sine Insusi pentru a Se jertfi in locul nostru, ca dar lui Dumnezeu si ca jertfa de ardere de tot.

De aceea apostolul Pavel spune: "Traiti in dragoste dupa cum si Hristos ne-a Iubit." dragostea Domnului Hristos trebuie sa fie activa in noi, ea trebuie sa se arate prin noi.

Dumnezeu pune mare pret ca noi in viata de toate zilele sa fim o marturie vie in umblarea noastra practica. Domnul Isus este modelul nostru desavarsit. Intotdeauna El a facut voia Tatalui.

Tot odata El a aratat o adanca mila pentru fiii oamenilor. El a facut bine oricui si in orce loc si nu a bruscat pe nimeni. El era Lumina care a venit in lume ca sa lumineze pe orice om. Tot odata El era indurarea desavarsita. Indurarea si dragostea catre oameni are izvorul in Fiul Omului.

Deci avem in toate o pilda plina de slava in El, si tot prin El avem puterea de a traduce in practica lucrurile sfinte asa cum a facaut Marele nostru Mantuitor sa privim tinta la El si vom deveni asemene Lui.(Din calendarul Domnul este aproape)

Niciun comentariu: