~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 3 iunie 2024

'MANGAIE-I PE CEI CE SUFERA'


 "Binecuvantat sa fie Dumnezeu Tatal Domnului nostru Isus Hristos Parintele indurarilor si Dumnezeul orcariei mangaieri, care ne mangaie in toate necazurile noastre, pentruca prin mangaierea cu care noi insine suntem mangaiati de Dumnezeu, sa putem mangaia pe ceice se afla in necaz.(2Corinteni 1:3-4)

Multe si felurite sunt mijloacele prin care Dumnezeul ne da mangaiere. Uneori , un cuvant  din Sfanta Scriptura ne lumineaza mintea si inima, ca o raza de soare care alunga norii. De asemenea un cuvant rasuna in inima noastra, Si facand lumina in gandurile noastre intunecate.

Alteori, compasiunea aproapelui, un cuvant cald, o dovada de dragoste ne incalzesc sufletul care ni se parea ca sunt singur si parasit de toti, si in aceasta dragoste vedem preinchipuirea a vesnicei dragoste a lui Dumnezeu ce ne inconjoara din clipa nasterii pana in ceasul mortii.

Nu exista amaraciune in care Domnul sa nu picure  macar un strop de alinare. El nu va indeparta deodata durerea de la inima noastra, fiindca avem nevoie de ea si tragem folos de pe urma ei, dar ne-o va usura prezenta Sa.

Sa ne straduim doar sa prindem aceste raze de lumina care patrund in noi si sa nu ne afundam cu totul in suferinta, sa nu ne descurajam pana intr-atat, incat sa nu mai bagam de seama raza de lumina care se strecoara printr enori.

Uneori ne intrebam fara sa vrem: de ce ne trebuie aceasta durere a inimii, care ne loveste intrega fiinta, de ce tot ce alcatuia  fericirea noastra, tot ce ne umple viata, dispare putin cate putin, lasandu-ne singuri si zdrobiti?

Sa alungam din mintea noastra intrebarea aceasta si sa cautam intelesul adanc ale Apostolul;Sa putem mangiem si noi pe cei care se afla in necaz. Oare gandul acesta nu ne poate aduce usurare?

Amarul ar fi de neindurat daca am avea constiita zardaniciei lui; de aceea sa nu intrebam niciodata: De ce?Aceasta scoala a suferintei si a rabdarii, prin care treci acum, are menirea sa aparte, si poate va veni vremea cand Domnulte va invrednici sa-ti mangai fratele suferand cu mangaierea pe care ai dobandit-o prin propria-ti experienta,

Cand inaintea ta se descopera adancul suferintei altuia, vei putea sa-i aduci usurarea prin ceea ce a usurat si marea durere in care te-a lasat Domnul pe tine.

Nesecata este indelunga rabdare a Mantuitorului. El ne rabda cu anii, nu inceteaza sa ne urmareasca pas cu pas,este gata sa ne ierte slabiciunile si abaterile.

In cea mai adanca bezna, pe cea mai spinoasa cale, "Parintele indurarilor si Dumnezeul orcarei mangaieri, care ne mangaie in toate necazurile noastre."Traducere din limba rusa de Adrian Tanasescu-Vlas"

Niciun comentariu: