~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 31 mai 2024

POVATUIESTE-MA IN ADEVARUL TAU


"Intareste-mi pasi in Cuvantul Tau ,si nu lasa nici o nelegiuire sa stapaneasca peste mine ! (Psalmul 119:133)

Atunci cand incepe sa paseasca cu picioare tremuratoare pe calea Domnului,credinciosul cere sa fie condus ca un copil care se tine de mana tatalui si trebuie sa fie instruit in alfabetul adevarului.

Invatatura experimenata este refrenul rugaciunii lui David in psalmul 25:4-5.David stia multe, dar se simtea nestitor si dorea sa mai frecventeze scoala Domnului. El se roaga pentru o bursa in scoala harului de patru ori in aceste doua versete. 

Ar fi bine daca credinciosii s-ar interesa de caile vechi ale adevarului lui Dumnezeu si ar cere ferbinte Duhul Sfant sa le dea o intelegere sfintita si un spirit dornic de a invata, inloc sa-si foloseasca propiile planuri si sa croiasca carari noi, dupa mintea lor. "Caci Tu esti Dumnezeul mantuiri mele." 

Iehova cel Intreit este Autorul si Desavarsitorul mantuiri poporului Sau. Este El Dumnezeul mantuiri tale? Gasesti in alegerea Tatalui, in ispasirea Fiului si in trezirea Duhului temeiul sperantele tale vesnice?

Daca da , poti sa poti sa folosesti aceste mijloace de har sa te invete in caile Lui. Este o binecuvantare sa ne putem adresa Domnului cu increderea pe care a manifestat-o David intextul de inceput ; ea ne da o putere mai mare in rugaciune si mangaiere in incercari."Tu esti intotdeauna nadejdea mea".

Rabdarea este slujnica si fiica credintei; asteptam in zadar. Este datoria si privilegiul nostru sa-L asteptam pe Domnul in slujire, in inchinare, in expectativa si in increderea in toate zilele vieti noastre,

Credinta noastra va fi incercata; si, daca este adevarat, va continua sa sufere incercarile fara vaite. Nu vom obosi asteptandu-L pe Dumnezeu , daca ne vom aminti cat de mult si cu cata rabdare ne-a asteptat El pe noi. CHARLES H. SPURGEON 

Niciun comentariu: