~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 20 iunie 2024

"LASATI COPILASII SA VINA LA MINE,SI NU-I 0PRIT."


 "Isus a chemat la El un copilas, l-a pus in mijlocul lor, si le-a zis: "Adevarat va spun ca daca nu va veti intoarce la  Dumnezeu  si nu va veti face ca niste copilasi, cu niciun chip nu veti intra in imparatia cerurilor.(Matei 18: 2-3)

Dragostea Domnului Hristos pentru copii a fost una dinre cele mai frumoase calitati ale vieti Sale, Aceasta a revelat caracterul Lui omenesc. Insa trebuie sa ne amintim si de faptul ca prin aceasta, El si-a descoperit interesul Sau divin pentru copii. 

Domnul Isus a fost foarte nemultumit cand ucenicii Sai i-au mustrat pe cei care ii aduceau pe micuti; ucenicii i-ar fi tiunut pe copii departe ,"Lasati-i sa vina la Mine,si nu-i opriti" , a spus El.

Avem astfel un avertisment  si pentru noi insine, Trebuie sa fim foarte atenti ca niciodata sa nu-i impedicam pe copii sa vina la Domnul Hristos.

O putem face in multe moduri. O putem face daca suntem parinti sau crestini mai in varsta, prin propiul nostru exemplu lumesc. Parintii neconsacrati pot sa-si tina copiii departe de Mantuitorul, chiar si mod neintetionat, prin influienta propiei vieti.

De asemenea,  o putem face pur si simplu prin faptul ca nu facem nimic, permitandu-le sa creasca fara sa le aratam ce este bine; o putem face lasand ca mintile lor sa fie preocupate cu alte lucruri , lasandu-L la o parte pe Domnul Hristos.

Domnul Hristos continua sa ne ceara sa dam la o parte orice piedica din cale, astfel incat copiii sa poata veni la El si, mai mult decat atat, sa facem tot ce putem pentru a-i aduce la El. Trebuie observat ca la Domnul Hristos trebuie sa vina copiii.

Sa presupunem ca ei nu pot intelege " planul mantuiri", ca nu pot cunoaste doctrinele Bisericii sau ca nu in stare sa raspunda la intrebarile grele pe care uneori le punem celor neinteresati . Sa-i tinem atunci departe?

Nu, Domnul Hristos spune: 'Lasati-i  sa vina la Mine." Indiferent cat de putin stiu ei despre calea, nu avem voie sa ridicam niciun fel de bariere ori sa le stabilim standarde  de cunoastere sau experienta. 

Trebuie doar sa avem grija sa nu-i impedicam si sa ii lasam sa vina la El. Dupa aceea , va fi destula vreme si pentru a-i invata.{J.R. Miiler}

Niciun comentariu: