~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 12 iunie 2024

DARUIREA TOTALA A LUI DUMNEZEU FATA DE NOI.


 "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentruca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.  Dumnezeu, in adevar, n'a trimis pe Fiul Sau in lume ca sa judece lumea, ci ca lumea sa fie mantuita prin El.(Ioan 3;16-17)

Mantuirea nu inseamna doar izbavire de pacat sau experienta sfanteniei personale. Mantuirea care vine de la Dumnezeu inseamna sa fiu izbavit intru totul de mine insumi si sa fiu asezat intr-o unire perfecta cu El.

Cand ma gandesc la exprienta mantuireii mele, ma gandesc la faptul ca am fost izbavit de pacat si ca am dobandit o sfintenie personala. Insa mantuirea inseamna mult mai mult decat atat!

Inseamna ca Duhul lui Dumnezeu m-a adus intr-o relatie stransa cu adevarata Persoana a lui Dumnezeu Insusi. Si pe masura ce ma cufund  intr-o predare totala fata de Dumnezeu, devin  fascinat de ceva infinit mai maret decat mine insumi.

A spune ca suntem chemati sa predicam sfintirea inseamna a pierde din vedere lucrul esential. Noi suntem chemati sa Il proclamam pe Isus Hristos (vezi 1 Corinteni 2:2). 

Faptul ca El ne mantuieste din pacat si ne face sfinti este de fapt o parte a efectului daruirii Sale minunate si totale fata de noi.

Daca suntem predati cu adevarat, nu vom fi niciodata constienti  de eforturile noastre de a ramane predati. Intreaga noastra viata va fi absorvita de Cel caruia ne predam. Fereste-te sa vorbesti despre predare daca nu stii nimic despre ea.

De fapt nu, nu vei sti niciodata nimic despre ea pana cand nu vei intelege ca semnficatia  versetului Ioan3:16 este ca Dumnezeu ni S-a daruit pe Sine pe de-a intregul si in mod absolut.

In predarea noastra, trebuie sa ne daruim pe noi insine lui Dumnezeu in acelas mod in care El ni s-a daruit pe Sine- cu desavarsire, neconditionat si fara rezerva. 

Consecintele si imprejurarile ce rezulta din partea noastra nici macar nu vor patrunde vreodata in mintea noastra, deoarece viata noastra va fi intru totul absorvita de El. {OSWALD  CHAMBERS}

Niciun comentariu: