~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 28 mai 2024

"SUNTEM COPIII LUI DUMNEZEU"


"Vedeti ce dragoste ne-a aratat Tatal, sa ne numim copii ai lui Dumnezeu! Si suntem. Lumea nu ne cunoaste, pentruca nu la cunoscut nici pe El. Prea iubitilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Si ce vom fi, nu s'a aratat inca Dar stim ca atunci cand Se va arata El; vom fi ca El; pentruca Il vom vedea asa cu este. (1 Ioan 3:1-2)

"Tatal mostru"! Cat de putin ne dam seama ce inseamna asta! Domnul Hristos ni L-a dat pe Tatal; in timpul vietii Sale pamantesti a spus in dese randuri: "Tatal vostru Ceresc" , insa cu o putere deosebita a vestit aceasta infiere inainte de moarte si dupa moarte. 

I-ai iubit pe ei precum M-ai iubit pe Mine (Ioan 17:23),Ii spune El Tatalui. Cand auzim cuvintele acestea ne trec fiorii; e oare cu putinta ca dragostea care data Fiului Unuia-Nascut si iubit al lui Dumnezeusa se pogoare in aceeasi  masura si asupra noastra?

Domnul Hristos asa a spus; El Il cunoaste pe Tatal si I-a cerut drept rasplata pentru patimirea Sa, sa ne infieze. Ridicandu-se din mormant, a vestit: Ma sui la Tatal Meu si Tatal vostru (Ioan 20-17)

Infierea pe care El a fagaduit-o s-a implinit. Dandu-si seama de tot pretul, de toata bucuria si de toata intaietatile infierii acesteia, 

Apostolul Ioan striga: 'Vedeti ce dragoste ne-a aratat Tatal, sa ne numim copii ai Dumnezeuz ! Si suntem. Lumea nu ne cunoaste pentruca nu L-a cunoscut nici pe El (1Ioan 3:1)

Aceasta infiere ii uneste pe toti credinciosii. Tatal  este al nostru, si in El suntem cu toti rude. Aceasta inrudire e mai presus, mai stransa, mai temeinca decat oricare alta. 

La Acest Tata avem intrare necontenit; la El trebuie sa ne varsam toate necazurile si toate grijile, la El este izvorul cel nesecat al bunatatilor pentru cei care nadajduiesc in El, si in El inimile se contopesc, 

"Este un singur Dumnezeu si Tata al tuturor, care este mai pe sus de toti care lucreaza prin prin tpti si care este in toti.(Efeseni 4:6) Traducere Adrian Tanasescu-Vlas 

Niciun comentariu: