~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 25 mai 2024

PUNE-TI NADEJDE IN DOMNUL

"Sa nu te paraseasca bunatatea si credinciosia; legatile la gat, scrie-le pe tablita inimii tale. Si astfel vei capata trecere si minte sanatoasa inainte lui Dumnezeu si inaintea oamenilor. Increde-te in Domnul din toata inima ta, si nu te biziui pe intelepciunea ta. Recunoaste-L in toate caile tale, si El iti va netezi cararile.(Proverbe 3:3-4-5-6)

Este de negandit ca Domnul sa trimita incercari, necazuri si griji care sa intreaca puterea noastra de a le indura. Nu exista pe lumea asta poveri cu neputinta de purtat!

Odata cu povara, Domnul da destula putere ca s-o purtam; ea este grea, ne apasa, ne striveste, uneori ni se pare ca suntem istoviti si, in deznadejdea noastra, suntem gata s-o aruncam de pe umeri,ori credem ca nu vom putea indura incercarea.

experenta vietii crestine ne invata altceva. Punandu-ne nadejdea in Dumnezeu, asteptand de la El in fiecare zi si putere, si indrumare, nu vom slabi pe cale, ci vom duce pana la capat ceea ce n-am fi putut implini cu propiile puteri: El va implini pentru noi.

Sa presupunem ca avem de strabatut un drum greu, ca avem de urcat un munte inalt, abrut, inaccesibil. Ridicandu-ne privirea obosita spre acel munte, la fiecare pas vedem numai obstacole si primejdii -  si, intreadevar, fara credinta vie, neclintita in Dumnezeu muntele acela ne-ar ramane inaccesibil.

Totusi, daca noi, dand uitarii slabiciunea noastra, neputinta noastra, vom striga neincetat catre Dumnezeu cerand ajutor, vom birui, pas cu pas, si piedicile, si insusi muntele.

Ca inaripati, ne vom ridica la inaltimea dreptatii dumnezeiesti, in stralucirea luminii. Lui. acolo unde domnesc pacea desavarsita si bucuria fara sfarsit. Nu va descurajati pe cale! Domnul le da celor smeriti har.

Indurarea Sa nu s-a imputinat," mana Domnului nu este prea scurta, ca sa poata sa izbaveasca (Isaia 59:1) Lumina Lui nu se stinge ; incredeti-va in El, si va va duce pana la capat."Cel ce a inceput in voi lucrul cel bun il va duce la capat, pana in ziua lui Hristos Isus (Filipeni 1:6)Traducere din limba rusa de Adrian Tanasescu-Vlas

Niciun comentariu: