~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 25 martie 2024

" ONESTITATEA LUI ROBBIE"


 "Lumina este semanata pentru cel drept si bucuria pentru cel cinstit cu inima. (Psalmul 97:11) "Domnul este bun, El este un loc de scapare in ziua necazului; si cunoaste pe cei ce se incred in El.(Naum 1:7)

In secolul al XIX, in Anglia, un baiat pe nume Robbie Isi castiga existenta vanzand ace, piepteni si alte maruntisuri. "Cumparati piepteni si ace!" , striga el in sala de asteptare a unei gari.

Dar vocea li era slaba, pentru ca era obosit si flamand. Aproape ca nimeni nu il baga in seama. In cele  din urma, o doamna s-a apropiat de el si i-a spus: "vreau un set de ace, ca sa pot prinde aceasta ruptura in rochie". 

Apoi s-a intors spre fratele ei : " Harry, te rog plateste-i  baiatului! ". Barbatul i-a dat banii lui Robbie. Dar baiatul a protestat: Nu Doamna! Este prea mult!" 

Cu aceste cuvinte , baiatul a dat inapoi doi din cei zece centi pe care ii primise."Esti cinstit ", i-a spus barbatul. Cum o sa supravetuiesti daca nu inseli si tu putin, din cand in cand?" 

Robbie a raspuns hotarat: "Prefer sa nu traiesc decat sa traiesc trisind". --"Cine te invatat aceasta?" ,a intrebat berbatul. Mama mea, domnule, inainte sa moara. si sa se duca in cer.

Si sunt sigur ca ar fi preferat sa ma vada murind, decat sa aiba un baiat necinstit. - "ai dreptate baiatul meu", a recunoscut barbatul, pentru ca si el era negustor si avea probleme mari cu banii in acea perioada. si tocmai planuia sa se ajute prin inselaciune.

Dar onestitatea  simpla a lui Robbie l-a impresionat atat de mult incat a renuntat la planul sau si, cu ajutorul lui Dumnezeu, a iesit cinstit din impasul sau.

Si pentru Robbie onestitatea a dat roade. Cormeciantul l-a angajat la el si i-a dat o multie de responsabilitati, pentru ca se putea baza pe Robbie.{Samanta buna}

Niciun comentariu: