~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 18 martie 2024

" BINECUVANTATII FACATORI DE PACE"


"Ferice de cei cu inima curata, caci ei vor vede pe Dumnezeu. Ferice de cei impaciuitori, caci ei vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu."(Matei 5:8-9)

Aceasta  pare sa fie o binecuvantare prea mult trecuta cu vederea. Sunt multi oameni care realmente cauta mai degraba cearta decat sa fie impaciuitori. 

Ei nu cauta sa vindece racirea relatiilor dintre altii, sa previna conflictele si disputele si sa-i readuca impreuna pe cei care au inceput sa se straineze.

Intr-adevar, intreaga lor lor influenta tinteste sa largeasca rupturile, sa intensifice amaraciunea si sa starneasca manie si ura.

Cand gasesc in cineva un germene de suspiciune sau antipatie fata de altul, ei stimuleaza cresterea raului. Nu este timpul sa aducem binecuvantarea Domnului din cer si sa incepem sa o aplicam in vietile noastre?

Nu este timpul sa devenim facatori de pace intr-o lume a carei frumosete este atat de alterata de lupta?

Duhul care infaptuieste pacea este divin. Nimeni din cer nu-si gaseste desfatarea in separarea prietenilor. Doar in masura in care ajungem sa avem duhul facator de pace in vietile noastre,purtam semnul chipului lui Dumnezeu.

Pentru a fi facatori de pace, trebuie, inainte de toate, sa ne straduim sa traim in mod pasnic cu toti oamenii. Daca este cu putinta, intrucat atarna de voi", spune apostolul Pavel, traiti in pace cu toti oamenii."Dar trebuie, de asemenea, sa ne straduim sa facem pace intre altii, sa-i indemnam la pace.

Slujirea noastra nu trebuie sa se limiteze la reglementarea certurilor mari, ci poate sa-si gaseasca cea mai rodnica lucrare in vindecarea certurilor mari, ci poate sa-si gaseasca cea mai rodnica lucrare in vindecarea controverselor marunte pe care le descoperim peste tot in jurul nostru.

Ori de cate ori descoperim un om manios pe altul, ar trebui sa cautam sa indepartam sentimentul de manie de la el. Ar trebui sa ne straduim sa vindecam micile neintelegeri din prieteniile altora. 

Gandurile rele despre altii pe care le descoperim in mintile oamenilor ar trebui sa le schimbam  in ganduri binevoitoare.

Nu este o lucrare care sa poarte mai mult ampreta Domnului Cristos decat aceea de a cauta intotdeauna sa promovam pacea intre oameni, sa-i impedicam pe oameni sa se desparta si sa-i facem sa traiasca impreuna cu mai multa dragoste.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: