~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 20 ianuarie 2017

NU POTI SCAPA DE INCERCARE!
"...sa priviti ca o mare bucurie cand treceti prin felurite incercari, ca unii care stiti ca incercarea credintei voastre lucreaza rabdarea.(Iacov 1: 2-3)

Biblia nu ne spune sa ne bucuram cand gresim si cand dam de necaz. Dumnezeu Se poate folosi de greselile noastre pentru a ne invata, dar nu la asta se gandeste Iacov.

Unele din incercarile noastre vin din "trairea" noastra. Poate ca lucrurile din viata noastra nu merg bine. De obicei nu este un lucru mare, ci mai multe lucruri marunte. Ne intanlim cu incercari fizice, financiare, relationale, sau emotionale care ne zdrobesc.

Petru numeste acest lucru "incercarea credintei " (1 Petru 1:7) Ce lucru este pus la incercare? Credinta ta! Oricare ar fi marimea sau lungimea incercarii noastre, nu avem unde sa ne ducem ca sa scapam de ea.

A incerca sa o eviti este ca si cum ai schimba scoala,  in speranta evitarii unui test pe care nu-l doresti sa-l dai. Dar si acea scoala are teste, poate mai dificile decat cele din scoala de unde ai plecat si acum esti mult mai in urma cu studiile tale si cu pregatirea. Nu poti fugi de incercarile planuite de Dumnezeu. El stie unde sa te gaseasca!

Vestea buna este ca nu exista incercare lipsita de scop ! Fiecare incercare este menita sa ne propulseze spre un alt nivel spiritual. Ceea ce este interesant referitor la aceste incercari este ca ele sunt adaptate; ele au numele nostru pe ele.

Pavel a descoperit doua lucruri legate de incercari:
a) Motivul incercarilor ." Ca sa nu ma unflu de mandrie " (2 Corinteni 12:7)
b) Rezultatul incercarilor." Pentru ca puterea lui Hristos sa ramana in mine "(2Corinteni 12:9)

Asemenea unui croitor care iti ia masurile pentru ca haina sa-ti vina perfect, Duhul Sfant adapteaza incercariile pe care le intampinam pentru a  implini nevoia noastra spiritual, pentru a ne modela si pentru a ne face mai asemanatori cu Domnul Isus! {Bob GASS}

"Nu te-ndoi, ci crede Ca, dincolo de tot , Vegheaza Dumnezeul Puternic Savaot.
Ca nici un par nu-ti cade, ca nici o clipa nu-i, Ca nu-i nici o-ncercare, Decat prin voia Lui. "
{Niculae Moldovan}

Niciun comentariu: