~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 27 ianuarie 2017

DOMNUL POARTA GRIJA DE AI SAI



















"Si aruncati asupra lui toate ingrijorarile voastre,caci El insusi ingrijeste de voi.(1Petru 5;7)

" .... ci in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu,prin rugaciuni si cereri cu multumiri .Si pacea lui Dumnezeu care intrece orice pricepere ,va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus. (Filipeni 4:6-7)

Domnul Insusi ne porunceste sa nu ne ingrijoram. Este porunca Sa ca noi sa nu ne ingrijoram, dar acest lucru este si spre binele nostru. in afara de asta trebuie sa aruncam asupra Domnului grijile noastre pamantesti, pentru ca sa avem vreme si  putere pentru a face fata altor griji mult mai insemnate.

Daca Domnul ti-a sfaramat jugul greu al ingrijorarilor tale, trebuie sa iei asupra ta jugul Lui usor. Trebuie sa-I slujesti cu mai mult devotement, sa te straduiesti a intelege mai bine Cuvantul Sau, sa traiesti intr-o legatura mai stransa cu El, sa umbli in asa fel incat sa nu-L intristezi pe Duhul Sfant.

Astfel de dorinte sfinte vor fi in permanenta principala ta grija sau preocupare, iar acesta va creste direct proportional cu crestterea ta in har. Intr-un anumit sens, si aceste griji le putem arunca asupra Domnului; putem  sa asteptam ajutorul Duhului Sfant,

Care lucreaza in noi si ne acorda si vointa si infaptuirea, dupa placerea Sa; insa Lui Ii place sa lucreze in noi numai atunci cand suntem plini de ravna pentru Dumnezeu, cand manifestam interes si grija pentru a face voia lui Dumnezeu, refuzand sa ne incarcam inima cu planuri si nazuinte banale, fara importanta.

Intradevar , este in mare privilegiu sa putem arunca grijile noastre asupra Domnului. Daca as avea un proces si ar veni la mine un avocat vestit care, pur si simplu din prietenie, s-ar  oferi sa-mi sustina cauza, nu-i  asa ca as fi nespus de bucuros?

N-as mai avea nici o grija, si oricui mi-ar pune vreo intrebare referitor la aceasta problema, i-asi raspunde scurt: "Nu te supara , dar  nu ma mai ocup eu cu asta. Discuta cu avocatul meu.

"Exat asa trebuie sa procedezi fata de Satan, vicleanul vrasmas, care se bucura ori de cate ori esti trist si plin de griji. {C.H.Spurgeon}

"Insa Domnul este credincios; El va va intari si va va pazi de cel rau." (2 Tesaloniceni 3:3) NTR



Niciun comentariu: