~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 19 ianuarie 2016

VIATA TA !




















" Viata cuiva nu este in belsugul averilor lui!" ( Luca 12:15)

Scurta si trecatoare este viata noastra; jalnice ne sunt bucuriile si prea scurte popasurile luminoase in calatoria temporala pe pamant: "Omul,- zilele lui sunt ca iarba; si infloreste ca floarea campului.
pentru ca trece vantul peste ea si nu mai este, si locul sau  n-o mai recunoaste ! ( Psalmul 103:15-16)

Tu intorci pe om in tarana... Pentru ca o mie de ani, in ochii Tai, sunt ca ziua de ieri care a trecut, si ca o straja de noapte. Ii duci ca un torent; sunt ca un somn dimineata, sunt ca iarba care inverzeste: dimineata infloreste: si inverzeste,  seara este taiata si se usuca....; ne sfarsim anii ca un gand (sau : oftat )...! (Psalmul 90:3-6,9)

Avem atat de putin timp sa lucram, incat s-ar cuveni sa nu lasam nici o clipa sa treaca nefolosita in slujba binelui. Rascoliti cerul cu rugaciunile voastre. Rugati-va !  Nu  va opriti! Sfintii obositi si descurajati precum florile uscate si ofilite,  isi vor ridica iarasi capul cand pamantul  se umple de ploia rugaciunilor voastre.

Bucurati-va daca nevoile voastre sunt mari, daca se maresc mult, tot mai mult,  daca vin imposibile,  pentru ca incercarile prin care va trece Dumnezeu sunt menite sa va largeasca inima ca sa va poata binecuvanta mult.

Cerul este plin de rugaciuni pe care nu le-a inaltat nimeni niciodata. Dumnezeu are raspuns pentru lipsa de bani, obicei de ne infrant, conflict,  suferinta in suflet  in trup . Dar asteapta sa-I cereti.
" Va luptati si va razboiti: nu aveti, pentru ca nu cereti" (Iacov 4:2)

Sau daca cereti , o luati la goana dupa ce ati cerut, fara sa asteptati. Si nu stiti ca cei care-L asteapta pe Domnul " isi innoiesc puterea" (Isaia 40:31)

Sau va temeti vreodata ca Dumnezeu v-ar spune :  [ai cerut prea mult?} Nu! Lui Ii plac rugaciuni indrasnete, demne de Cel caruia I se adreseaza: "Iaebet a chemat pe Dumnezeul lui Israel si a zis: "Daca ma vei binecuvanta si-mi vei intinde hotarele, daca mana Ta va fi cu mine si daca ma vei feri de nenorocire, asa incat sa nu fiu in suferinta ! ..." Si Dumnezeu i-a dat ce ceruse"(1Cronici 4:10)

De asemenea, nu lasati nici macar o umbra a vreunui gand rau sa va munceasca mintea si inima,ci la fiecare pas fiti gata sa semanati iubire si bunatate, mila si rabdare!

Fiul Meu, a ta este viata,/ Zi cu zi si ceas cu ceas;/ Fiecare gand si vorba , Orice fapta, orice pas, Sfinte sa le faci sa fie,/ Ca al rugaciunii glas! Fiindca nu-i de-ajuns din gura  Rugaciunea a o spune;/ Trebuie oricand sa fie  Viata ta - o rugaciune ! {G.C.}

Niciun comentariu: