~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 29 ianuarie 2016

CE TREBUIE PENTRU A CUNOASTE VOIA LUI DUMNEZEU





















"Dumnezeul pacii, care prin sangele legamantului celui vesnic, a sculat din morti pe Domnul nostru Isus, marele Pastor al oilor, sa va faca desavarsiti in orice lucru bun, ca sa faceti voia Lui, si sa lucreze in noi ce-I este placut, prin Isus Hristos. A Lui sa fie slava in veci vecilor ! Amin. (Evrei 13: 20-21)
Mai de vreme sau mai tarziu,crestinii intreaba: "Cum pot eu cunoaste voia lui Dumnezeu?"  Pentru inceput, sa ne gandim cum putem cunoaste voia unui prieten. Ce va trece prin minte cand ganditi sa-i faceti ceva placut?

Va ganditi la ce-i in primul rand, va ganditi la cum rationeaza acea persoana. Aceasta este gheia: cu
cat cunosti mai deaproape pe cineva,cu atat poti alege ceea ce-i place.

Nu         este         o   formula.

Cunoasterea voii lui Dumnezeu nu are la baza o formula, nici nu este un proces mecanic. Este un proces spiritual, care cere lepadare de sine si angajare cu toata inima si cu tot intelectul,
sufletul si duhul pentru a cunoaste caracterul lui Dumnezeu - a vederilor Lui  generale cu privire la chestiunile vietii.

Atunci vom putea mai bine sa intelegem voia Lui in situatiile concrete din viata noastra,fie ele obisnuite sau mai deficile.

Se pune intrebarea cum sa ajungem sa-L cunoastem pe Dumnezeu in aceste cai ale Lui? Dumnezeu doreste sa fie cat mai intim cunoscut de copiii Sai; de aceea L-a trimis pe Fiul Sau,
pentru a ne pune intr-o relatie cu El; si a trimis Duhul Sau pentru a locui in noi.

Ajunge sa-L cunoastem pe Dumnezeu meditand asupra Cuvantului Sau si fiind invatati de Duhul Sau, care este in noi (Ioan 14_26).

Ilie. Cu cat cercetam mai mult Cuvantul lui Dumnezeu -nu numai pentru a capata ceva informatii despre El, ci a ajunge sa-L cunoastem cu adevarat-, cu atat vom avea mai putine indoieli cu privire la voia Lui.

Iacov 5:17-18 ne indreapta atentia spre rugaciunile eficiente ale lui Ilie, om ca si noi. El s-a rugat serios ca sa nu ploua si n-a plouat trei ani si sase luni. Apoi s-a rugat din nou si cerul a dat ploaie si pamantul a rodit.

Rugaciunea lui Ilie a fost potrivita Cuvantului lui Dumnezeu pe care-l cunostea, el meditase la departarea lui Israel descrisa de Moise in Deuteronom 11:14-17 ca, daca poporul uita pe Dumnezeu, slujind pe "alti dumnezei" .El va opri ploaia.

Astfel ,Ilie s-a rugat pentru venirea judecatii lui Dumnezeu, asa cum spune Scriptura citata.

Deci cunoasterea voii lui Dumnezeu incepe cu cunoasterea Cuvantului lui Dumnezeu: nu numai cu cunoasterea unor fapte din Scriptura, ci o cunoastere rezultata din meditatia "zi si noapte" 
{ H. D. }

Ferice de omul care....isi gaseste placere in Legea Domnului, si zi si noapte cugeta la Legea Lui!(Psalmul 1:1-2)

Niciun comentariu: