~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 13 august 2015

TRASATURILE DRAGOSTEI





















"Domnul sa va indrepte inimile spre dragostea lui Dumnezeu Si spre rabdarea lui Hristos!"(1Tesaloniceni 3:5)

Cu versetul 4 din 1Corinteni 13, apostolul incepe sa arate insusirile dragostei .Ea este "indelung- rabdatoare". Este izbitor lucru ca arata ,ca prima insusire a dragostei .Ea este "indelunga- rabdare...Daca ii lipseste cuiva indelunga-rabdare ,aceasta vine din lipsa de dragoste.

De unde sa luam dragostea? De la Domnul Isus . El da cu mana larga si fara mustrare tot ce cerem dupa voia Lui... Biblia ne sta la indemana ca sa ne arate indelunga-rabdare a Dumnezeului iubirii.

A doua insusire a dragostei :Ea este "plina de bunatate"Cel care iubeste este plin de bunatate,de mila.Cat de mare este iubirea,atat de mare este mila si bunatatea fata de cineva:nici mai mult nici mai putin.

"Dragoste nu este invidioasa".Unde este invidie nu este dragoste.Cel invidios vede cu ochi rai trecerea de care care se bucura cineva sau situatia materiala a cuiva.

"Dragostea nu se lauda ,nu se umfla de mandrie ".Cuvintele acestea ar mai putea fi date si in felul acesta: Cine are dragoste nu este un flecar; cine se lauda spune cuvinte care n-ar trebui spuse.Sunt oameni care de departe se arata ca sunt mandri,laudarosi .

Ei se cred plini de merite ,cand de fapt nu sunt asa .Omul tine mult sa fie admirat de ceilalti oameni si vorbiti de bine.

Oamenii tin mult seama de oameni ,dar nu tin seama de Dumnezeu,care priveste in adanc si cerceteaza inima si rarunchii fiecaruia.

Dragostea "nu se poarta necuvincios" (versetul 5) Unde este dragoste este si purtare delicata ,frumoasa.Unde nu este dragoste oamenii se poarta intr-un chip necuvincios.


Buna cuviinta se invata in familie, in scoala, dar nu merge prea adanc. Ea se invata mai ales in scoala Domnului Hristos.Sufletele in care s-a turnat dragoste de sus ,chiar daca sunt fara cultura,fara educatie aleasa ,sunt totusI pline de delicatetie in purtarea lor...


Sufletul care este plin de dragostea Domnului Hristos se fereste de a jigni pe cineva .Oamenii se
inteapa cu vorba si de la vorba ajung la cearta;cand isi arunca vorbe grele,insulte grosolane ,ei nu se
iubesc.Daca s-ar iubi cu adevarat,astfel de vorbe ar fi pe buzele lor ~Teodor Popescu~



     


Niciun comentariu: