~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 14 august 2015

SA-L INTREBAM PE DOMNUL CARE ESTE VOIA SA




















"Increde-te in Domnul din toata inima ta ,si nu te bizui pe priceperea ta!Recunoaste-L in toate caile tale si El iti va netezi cararile."(Proverbe 3:5-6)

David a fost un luptator puternic si un conducator militar priceput,dar victoriile sale au venit ca urmare a dependentei sale de Domnul.David a cautat adesea indrumarile Domnului in decizile pe care avea de luat.

De sapte ori gasim in Scriptura ca "David a intrebat pe Domnul".David a expermentat faptul ca de fiecare data cand nu s-a bizuit pe intelepciunea sa a avut parte de biruinta.

Dar din nefericire ,cand nu L-a recunoscut pe Domnul in toate caile sale, a trebuit sa experimenteze infrangerea si a ajuns sa faca lucruri pripite si chiar pacatoase.

Aceste versete ne invata o lectie practica deosibit de importanta pentru viata noastra zilinica.Lectia pe care o vedem ilustrata aici este ca, daca vrem sa ramanem pe calea voii Domnului,trebuie sa cautam fara incetare aceasta voie.

Trebuie sa ne sfatuim cu Domnul,sa cautam gandul Sau inainte de a actiona sau de a reactiona.Acest gand pare atat de simplu si elementar,dar de cate ori nu pasim inainte pe cont propriu?

Cat de des actionam independent ,punand la cale tot felul de proiecte si chiar manipuland imprejurarile,pentru a ne atinge scopurile!

Cand L-a intrebat pe Domnul ,David a avut parte nimai de biruinta.Cand a neglijat insa sa se consulte cu Domnul,a avut parte numai de infrangere.Ce situatie ai prefera?

Fie ca incepand de astazi inainte de a lua o noua decizie ,sa-L intrebam pe Domnul care este voia Sa pentru noi,prin rugaciune si studierea Cuvantului Sau.Cred ca la aceatea s-a gandit si J.H Sammis cand a scris versurile urmatoare.

Cand umblam cu Domnul ,in lumina Cuvantului Sau,Ce slava imprastie El pe cararea noastra!
Atat timp implinim voia Sa cea dulce ,cand ne incredem in El si ne supunem Lui.
                 Cum umple El inimile noastre cu dragostea Sa!
               Increde-te si supune-te Lui, caci nu este alta cale
                  De a fi fericit ,decat crezand si ascultand de Isus .    ~T.P.Hadley~




Niciun comentariu: