~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 27 august 2015

CURCUBEUL PROMISIUNII


















"Sa tinem fara sovaire la marturisirea nadejdei noastre,caci credincios este Cel ce a facut fagaduinta.(Evrei 10:23)

In anii care au urmat potopul ,Noe trebuie sa fi simtit o extraordinara incredere si asigurare ori de cate ori a vazut un curcubeu pe cer.Curcubeul era un semn de aducerea aminte de la Dumnezeu a legamantulului facut cu Noe.

Chiar si azi ne gandim la curcubeu ca la un semn ca Dumnezeu Isi tine promisiunile .Cat de minunat ne lumineaza el cerul intunecat al incercarilor si suferintelor !

Vaduva unui misionar se intorcea cu avionul spre junglele din insulele Iran Java,unde murise sotul ei .In timp ce micutul avion isi croia drum spre localitatea unde ea isi planuise sa continue sa serveasca lui Dumnezeu,gandul ei trecea printre munti si vai cu jungle dese.

In timp ce zbura,s-a gandit deodata:De ce sunt aici?

Moartea sotului responsabilitatea marita fata de familie,reasumarea unei munci istovitoare in mijlocul unui trib asemanator celor din epoca de piatra-toate acestea o copleseau.

Se apropia de zona in care urma sa locuiasca ,si pilotul a spus:" Priviti!" Jos se vede in toata frumusetea un curcubeu incercuind conturul neclar al satuletului ,direct in mijlocul lui.

'Slava Tie, Doamne! a exclamat ea in gand. ,Sunt chiar in centrul curcubeului promisunilor Tale'.

Cand dai de dificultatile vietii- fie doar o pala din vantul incercarii sau o furtuna lunga- incerca aceasta : Repeta toate promisiunile din Cuvantul lui Dumnezeu pe care ti le amintesti.

Cand faci acest lucru ,fiecare urgenta devine o ocazie pentru Tatal ceresc sa inconjoare cerul inorat cu "curcubeul promisunii".~P.R.V.~

"Cheama-Ma in ziua necazului ,si Eu te voi izbavi,iar tu Ma vei proslavi!"(Psalmul 50:15)

"Binecuvantat sa fie Dumnezeu Tatal Domnului nostru Isus Hristos ,Parintele indurarilor si Dumnezeul orcarei mangaieri."(2Corinteni 1;3)

Niciun comentariu: