~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 24 august 2015

CE SEMENI ACEEA CULEGI
"Sa nu obosim in facerea binelui: caci la vremea potrivita ,vom secera,daca nu vom cadea de oboseala".(Galateni 6:9)

Numele Corrie ten Boom este foarte cunoscut in cercurile crestine ,dar putini au auzit de nepotul ei Peter ,care a fost si el un instrument in salvarea evreilor din persecutia nazista.

Cand patriotii olandezi au auzit ca trupele SS trimit orfani evrei in lagarele de concetrare ,ei scoteau copii din orfelinate si ii ducea in casa Ten Boom Hause pana cand acestia puteau fi dati spre adoptie.

La saisprezece ani ,peter ,un crestin dedicat ,i-a sfidat pe nemti dand orga bisericii la maxim si cantand imnul national olandez in timp ce toata adunarea s-a ridicat in picioare si a cantat.A fost trimis in inchisoare pentru sfidarea lui.

Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial ,el a calatorit in toata lumea purtand acelas mesaj ca cel al matusii sale:iertarea este singurul raspuns la ura.Aflat intr-un tur al Israelului .Peter a suferit un atac de cord si a avut nevoie de operatie .

Discutand cu el in seara care a precedat operatia,cardiologul  l-a intrebat: "sunteti cumva ruda cu familia ten Boom din olanda? " Peter a raspuns :"Da e familia mea". Doctorul a raspuns:

Sunt unul din copilasii pe care i-a salvat familia dumneavoastra!" In ziua urmatoare ,omul a carui viata fusese salvata in urma cu patruzeci de ani si-a platit datoria ,salvand viata lui Peter ten Boom.

Biblia spune:"Arunca-ti painea pe ape ,si dupa multa vreme o vei gasi iaras!" (Eclesiastul 11:1)
Ceea ce semeni -bun sau rau -se intoarce la tine.

Asa dar "Sa nu obosim in facerea binelui ;caci la vremea potrivita  ,vom secera ,daca nu vom cadea de oboseala ". Tine minte ca Dumnezeu nu datoreaza omului nimic si oricat timp ar trece ,El is va onora Cuvantul ~Bob GASS~

Niciun comentariu: