~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 21 august 2015

DUMNEZEU ESTE UN DUMNEZEU AL HARULUI




















"Dupa cum multi au fostt uimiti de Tine (atat de schimonosita ii era fata ,mai mult decat a orcarui om ,si infatisarea Lui mai mult decat a fiilor oamenilor),tot asa El va uimi multe natiuni."(Isaia 52:14-15)

Cum s-a putut ca un Om credincios ,onorabil ,devotat ,care nu facea rau nimanui,sa fie tratat intr-un mod mai abuziv ,mai rusunos ,cu  mai mult dispretuit si cu mai multa ura decat chiar cel mai rau criminal?

Doi talhari ,rastigniti in  acelas timp cu Isus,nu au fost persecutati cu atata cruzime cum a fost El .A fost incununat cu spini,scuipat in fata si biciuit -spatele Sau a fost sfasiat ca un camp arat,din cauza bicelor cu varful de metal .

Ni se spune si ca fata Sa -fata Fiului binecuvantat al lui Dumnezeu ,Cel fara pacat- a fost mai desfigurata decat a orcarui om!

Pe buna dreptate ,cei  care priveau puteau fi uimiti ca asa ceva I se intampla unui astfel de Om !
Ucenici Sai ,care li cunosteau cunosteau atat de bine caracterul fara pacat ,au fost umpluti de o durere de nedescris gandindu-se la El ,care suferea atat de mult din cauza acelor fanatici religiosi cu inimi de piatra,

Ne uimeste faptul ca El " a rabdat crucea ,dispretuind rusinea"A privit rusinea persecutiei amarnice din partea oamenilor ca fiind ceva de mica importanta ,

A indurat crucea cu judecata nespus mai grozava de a fi parasit de Dumnezeu din cauza pacatelor noastre ,lucru care i-a produs o durere si un ghin dincolo de orice intelegere omeneasca ,aceasta conducand la cea mai profunda adorare a iubirii Sale nemarginite.

Totusi,El va uimi multe natiuni .Dumnezeu asteapta de secole momentul cand va chema natiunile lumii sa dea socoteala pentru ca L-au respins  si rastignit pe Fiul Sau preaiubit.

Acestea secole de asteptare au accentuat si mai mult faptul ca Dumnezeu este un Dumnezeu al harului rabdator ,oferand iertare si viata vesnica tuturor celor care isi vor schimba atitudinea fata de Fiul Sau si Il vor primi prin credinta .

Rabdarea Sa va ajunge insa la un sfarsit invitabil si multe natiuni vor fi uimite atunci cand va trebui sa Il intanleasca pe Fiul lui Dumnezeu la o judecata cumplita .~L.M.Grant~


Niciun comentariu: