~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 18 august 2015

PRETUL-ALERGAREA-SURSA.


















"Dar eu nu consider viata mea scumpa pentru mine,numai sa-mi sfarsesc alergarea si slujba pe care am primit-o de la Domnul Isus.(Fapte 20:24)

Aceasta este marturisirea pe care a facut-o un slujitor credincios al lui Dumnezeu,caruia Duhul Sfant i-a ingaduit sa afirme despre sine si cuvintele: " Eu am lucrat mai mult decat toti".

Ni se dezvaluie in acest pasaj secretul unei astfel de lucrari binecuvantate.Sa ne oprim la trei dintre aspectele care caracterizeaza o astfel de lucrare.

1)Pretul .Apostolul Pavel a masurat pretul pe care era dispus sa-l plateasca- chiar viata sa- si l-a socotit ca un pret neinsemnat:un pret atat de mic,incat a putut spune :

 "Nu pun niciun pret pe viata mea" .Asa ca, daca nici chiar viata sa nu si-o socotea prea scumpa ca sa o dea,cu atat mai putin niste lucruri neinsemnate,precum bogatiile pamantesti.

2)Alergarea.Pavel era constient ca alerga intr-o cursa pe care trebuia s-o duca la sfarsit.El nu inainta fara sa aiba o tinta clara inainte. Astfel ca ,inainte de moartea sa, i-a spus lui Timotei : Mi-am sfarsit alergarea".

Pentru el ,predicarea Evangheliei nu era un lucru facultativ.Hristos trebuia sa fie glorificat in trupul sau: fie prin viata ,fie prin moarte.

3) Sursa .Referitor la lucrarea sa, apostolul afirma:" slujba pe care am primit-o de la Domnul Isus".
Pavel nu era un apostol "de la oameni,nici prin om "

Cand S-a intanlit prima data cu Domnul Isus,El i-a spus "Ridica-te dar si intra in cetate si ti se va spune ce trebuie sa faci "Mai tarziu ,Pavel va marturisi :"N-am fost neascultator viziunii ceresti "

-si aceasta in ciuda a ceea ce Domnul ii spusese lui Anania: "Ii voi arata cate trebuia sa sufere pentru Numele Meu".

Pretul -Alergarea -Sursa . Putem vedea toate aceste aceste trei caracteristici in viata si lucrarea Domnului nostru Isus Hristos.S-a dat pe Sine Insusi la moarte pentru noi.A fost ascultator pana la moarte si chiar moarte de cruce.

Alergarea: "Eu Te-am glorificat pe pamant ,am sfarsit lucrarea pe care Mi-ai dat-o s-o fac".
Sursa: "am primit aceasta porunca de la Tatal Meu " si"cum Mi-a poruncit Tatal ,asa fac".

Fie ca si noi sa fim gata sa platim pretul ,sa ne cunoastem alergarea ce ne sta in fata si sa glorificam Sursa noastra binecuvantata prin umblarea si lucrarea noastra aici jos. ~A.M.Behnam~

Niciun comentariu: