~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 4 februarie 2015

LUCRAREA DRAGOSTEI





















"Prea iubitilor ,sa ne iubui unii pe altii; caci dragostea este de la Dumnezeu .Si oricine iubeste ,este nascut din Dumnezeu ,si cunoaste pe Dumnezeu ."( 1 Ioan 4:7) 

"Si dragostea sta in vietuire  dupa poruncile Lui." (2Ioan 6)

Dragostea e o mare forta in lumea aceasta .ea e motorul ce misca viata . Ea activeaza atat in cele firesti cat si in cele spirituale .

Dragostea determina vietuirea dupa poruncile Lui Aici nu esta vorba de poruncile legamantului celui vechi, ci de ale legamantului celui nou in Hristos Isus ,Domnul nostru.

Dragostea e cea care ne face sa fim in stare sa traim in conformitate cu voia Lui si aceasta implinire sa ne fie in toate amanuntele .Dragostea accepta voia celui iubit si o implineste cu bucurie ,fie ca e vorba de sot si sotie ,de parinti si copii.

Cu mult mai mult se petrece asa in cele spirituale .Cu cat Il iubesc mai mult pe Domnul meu , cu atat Il ascult mai mult. Vreau aceasta.

Dragostea e dovedita prin vietuire .Dragostea nu e materiala ,dar ea are puterea de a se materializa ,de a fi vazuta.Paganii ziceau despre primii crestini:"Ce mult se iubesc!"

Vietuirea e cea mai puternica proba a dragostei .Nu vorbirea despre dragoste.ci trairea in dragostea lui Hristos Domnul e ceea ce are valoare .Lumea de azi are nevoie nu de vorbe ,ci de dragostea intrupata.

Dragostea vorbeste.Ea e marturia ca eu sunt urmas al lui Hristos Domnul.El a zis: "Prin aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei ,daca veti avea dragoste unii pentru altii"(Ioan 13: 35).

Celui ratacit ,dragostea ii arata calea; celui cazut ,ea ii leaga ranile ;celui vinovat ,ea ii impartaseste vestea buna a iertarii,a mantuirii de orice pacat prin sangele Mielului.

Ea vorbeste chiar si fara cuvinte.Ea sufera cu cei in lanturi ,plange cu cei ce plang ,mangaie fruntea obosita si insenineaza fata intunecata.Ce binecuvantata inraurire are dragostea!

Lumea e in criza de dragoste ,are nevoie acuta de ea .Noi cunoastem Sursa ,izvorul ei.Dumnezeu e dragostea. E vremea sa radiem dragoste si sa ajutam  pe altii sa devina plini de dragoste
.~Petru Popovici~

Niciun comentariu: