~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 27 februarie 2015

INTARESTE-TI MINTEA PRIN CUVANT





















"Intareste-mi pasii in Cuvantul Tau ,si nu lasa nici o nelegiuire sa stapaneasca peste mine!"(Psalmul 119:11)
"Cauta sa te infatisezi  inaintea lui Dumnezeu ca un om incercat." (2Timotei 2:15)

Trupurile noastre nu functioneaza prea bine fara exercitiile corespunzatoare;dar nici mintile noastre !
Ti s-a intamplat vreodata sa urici din nou scarile pntru a-ti aminti de ce mai inainte le-ai coborat?

Ai cumva impresia ca numele ,numerele si programarile pe care ti le aduceai aminte fara efort in trecut ,ele devin din ce in ce mai evazive? Te intrebi uneori daca nu cumva "ai luat-o razna"?

Doctorii spun ca majoritatea cazurilor orele petrecute in fata televizorului fara a gandi,evitand stimularea si exercitul intelectual duce la o micsorarea a capacitatii noastre mentale,inclusiv a memoriei .

Espertii in "brain fitness"{pastrarea creierului intr-o conditie buna }ne asigura ca mintiele noastre nu imbatranesc din cauza suprasolicitarii,ci din cauza nesolicitarii lor."Elastitate creierului "sau capacitatea mintii noastre de a retine sau de a-si recapata flexibilitate este o chestiune de exercitiu.

Daca iti lasi mintea sa "vegeteze " si nu o soliciti pin cultura ,gandire rationala ,analize inteligente si conversatie,ea isi pierde elascitatea si devine batrana la orice varsta .

Pe de alta parte ,daca iti provoci mintea in mod regulat ,creierul tau intinereste,iar tu imbatranesti(problema nu este cat este de batran creierul tau,ci cat de imbatranita este gandirea ta.).

Iata o modalitate extraordinara de a-ti intari mintea:"Cauta sa te infatisezi inaintea lui Dumnezeu ca un om incercat ,ca un lucrator care n-are de ce sa-i fie rusine ,si care imparte drept Cuvantul adevarului".
Cuvantul "cauta"din textul in limba greaca inseamna a exersa din punct de vedere mintal ,a te forta sa studiezi Cuvantul lui Dumnezeu.Asemenea unui lucrator ,pune-ti mintea in functiune!

Dumnezeu iti promite ca daca meditezi zilnic la Cuvantul  Lui,vei deveni ca un"pom sadit langa un izvor de apa,care isi da rodul la vremea lui,si ale carui frunze nu se vestezesc:tot ce incepe duce la bun sfarsit"(Psalmul 1:3)

Nu lasa ca mintea ta sa"se vestejeasca" ,ci pune-o la treaba si intareste-o prin studierea Scripturilor"
~Bob GASS~

Niciun comentariu: