~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 20 februarie 2015

CRESTEREA IN DRAGOSTE


















" Cat despre dragostea frateasca, n-aveti nevoie sa va scriem; caci voi singuri ati fost invatati de Dumnezeu sa va iubiti unii pe altii." 
(1 Tesaloniceni 4:9)

" Domnul sa va faca sa cresteti tot mai mult in dragoste unii fata de altii ." 
(1 Tesaloniceni 3: 12)

Nu numai credinta merge crescand, ci si dragostea fiecarui dintre ei se marea tot mai mult. Credinta si dragostea merg impreuna. Credinta fara dragoste este doar o inchipuire; dragostea fara credinta, la fel. Credinta da nastere la dragoste, iar dragostea se sprijina pe credinta.

Este natural sa sporesti in dragoste. Daca insa cineva se va opri numai la cusururi, dragoste lui nu va merge crescand. Dragostea acopera toate deci si defectele, slabiciuni si cusururi.

Ele nu pot impedica dragostea de a vedea lucrarea pe care Dumnezeu a facut-o intr-un suflet sau altul.

Dragostea nu trambinteaza defectul cuiva, ci cauta momentul cand, intre patru ochi si cu delicatete, vorbeste acelui suflet despre defectul lui, spre indreptare.

Sunt ochi care privesc cu dragoste si sunt ochi care privesc fara dragoste. Cei are privesc cu dragoste gasesc dragoste oriunde. Daca insa inauntru  nu este dragoste, n-o gasesti nicaieri.

Trebuie  sa avem o inima care sa-i imbratiseze pe toti rascumparatii Domnului.

Ce a facut Domnul cu mine a facut si cu ei. Ei sunt scumpi inaintea Domnului si tot asa trebuie sa fie si in fata ochilor mei.

Deseori prigoana si suferinta fac sa sporeasca dragostea. Istoria spune cum crestinii erau aruncati la lei si la tigri ca sa fie sfasiati. Cand apareu in arena, ei se imbratisau si se sarutau unii pe altii, indemnandu-se la curaj si la statornicie. Era dragostea care -i unea pe toti cei care aveau acelas Mantuitor.

Dragostea porneste de la El la noi. Dupa ce El ne-a turnat in suflet dragostea Lui, abia atunci Il iubim si noi pe El. Dumnezeu lucreaza ca sa ne incredinteze ca El ne iubeste; si ce se arata acum este putin fata de ceea ce ne pastreaza pentru viitor, pentru vesnicie. ~Teodor Popescu~

"Copilasilor, sa nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta si cu adevarul."( 1 Ioan 3:18 )

Niciun comentariu: