~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 4 martie 2015

SUFERINTA DE INCERCARE





















"Dumnezeul oricarui har ,care v-a chemat in Hristos Isus la slava Sa vecinica,dupa ce veti suferi putina vreme, va va desavarsi ,va  va intari ,si va va da putere si va va face neclintiti.
A lui sa fie slava si puterea in vecii vecilor ! Amin.(1Petru 5:10-11)

Suferita poat sa fie si suferinta de incercare.Apostolul scrie: "In ea [in mantuiere ] voi va bucurati mult, cu toate ca acum ,daca tebuie ,sunteti intristati pentru putina vreme prin,  felurite incercari"(1Petru1:6)

Iar poporul evreu a fost pus la incercare prin calatoria lui prin pustie,ca sa i se cunoasca pornirile inimii.

Cat de credincios este cineva la necaz si suferina se vede. In timpurile cand suntem sanatosi ,cand ne merge bine ,nu cunoastem atatea dedesupturi ale inimii noastre,nu ne dam seama cat egoism nezdrobit este in noi, cata nerabdare ,menajament al firii ,cata incapatanare ,cata neascultare si chiar cata necredinta.

Nu ne cunoastem bine pe noi insine si de aceea ingaduie Dumnzeu suferinta si incercarea. Cand vine incercarea se arata ce este in noi.

Dumnezeu doreste ca incercarea sa se prefaca intr-o suferinta de curatire.Curatirea ne aminteste de foarfecele ce taie mladita de la vita ,ca sa aducem mai multa roada.

El vrea sa ne invete cu rabdare ,fara de care nu suntem oameni desavarsiti ,intregi ,oameni care nu duc lipsa de nimic(Iacov 1:4)

Alta roada este sa creasca ascultarea de El ,sa se intareasca increderea in El ,sa fie inmultita iubirea catre El ,sa sporeasca rugaciunea si sa se imprime chipul Domnului Isus in sufletele noastre.
~Teodor Popescu~



Niciun comentariu: