~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 10 decembrie 2013

DE CE DUREAZA ATAT DE MULT?



"Puneti pe inima aceste lucruri, indeletniceste-te in totul cu ele(1 Timotei 4:15 )

De ce schimbarea apare atat de tarziu? Deoarece: Invatam foarte lent. De cate ori ai esuat si te gandesti, "De ce din nou! Am crezut ca stiu multe."

Istoria lui Israiel ilustreza cat de repede uitam lectia pe care Dumnezeu vrea sa ne-o dea si revenim la vechile atitudine si modele compartamente. De aceia "trebuie sa ne tinem de lucrurile, pe cari le-am auzit, ca sa nu fim departati de ele." (Evrei 2:1)

Trebuie sa ne lasam de multe lucruri. Mergem la un consilier si spunem,"Repara-ma. Am o ora la dispozitie". Extraordinar! Problemele tale nu au venit peste noapte si nici nu vor disparea peste noapte. Nu exista nici-o pastila, nici o rugaciune, sau vreun principiu care va reface dezastru a multor ani.

Este nevoie de munca asiuda a indepartarii si a inlocuirii. Biblia numeste lucru acesta. Sa va desbracati de omul cel vechi care se strica dupa poftele insalatoare ,si sa va inoiti in duhul mintii voastre ."(Efeseni 4:22-23). Inca mai avem vechi tipare, obiceiuri si predispozitii pe care trebuie sa le rezolvam, cresterea este dureroasa.

Fiecare schimbare implica o pierdere de un anume fel. Trebuie sa renuntam la vechile noastre obiceiuri pentru a putea experimenta viata ce noua pe care ne-a promis-o Domnul Isus. Si ne temem de aceste pierderi. Cchiar daca vechile noastre obiceiuri ne dauneaza, deoarece asemenea unei perechi de pantofi uzati. Ele sunt confortabile si familiare.

Obiceirurile cer timp pentru a se dezvolta. Caracterul tau este suma totala a obiceirurile tale. Exista doar o cale prin care poti dezvolta obiceiruri ale caracterului care seamana cu ale Domnului Hristos.Trebuie sa le practici la nesfarsit! Nu exista obiceiuri  instant. De aceea Pavel l-a indemnat pe Timotei ."Pune -ti pe inima aceste lucruri, indeletniceste-te in totul cu ele."~Meditatii zilnice~

Niciun comentariu: